Желе багатошарове
(покроковий рецепт з фото)
Желе багатошарове - відмінний десерт для будь-якого свята. З ним, звичайно, треба повозитися, але виглядає таке строкате багатошарове желе чудово! Особливо такий десерт сподобається діткам-ласунам!
Для приготування багатошарового желе потрібно терпіння і холодильник. Можна заливати желе кольоровими шарами, а можна чергувати желе одного кольору з молочним - білим. У підсумку виходить красива мозаїка, наповнена кольором і смаком. Ще важлива форма, в яку будете заливати желе шарами. Можна зробити цілий торт з желе, заливши його, скажімо в форму для випічки кексу. Або розлити в келихи і додати вишеньки. Коротше кажучи, немає меж фантазії! Сьогодні я покажу, як приготувати желе багатошарове в невеликих піалах або формочках, тоді желе можна подавати кожному порційно.
- Желе (зеленого кольору) - 1 штука (пачка)
- Желе (червоного кольору) - 1 штука (пачка)
- Згущене молоко - 150 грам
- Желатин - 1 Ст. Ложка
- Вода - 450 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Воду закип'ятіть, для розведення желе нам знадобиться окріп.
Розведіть червоне желе. Зазвичай інструкція є на упаковці, але найчастіше 1 пакет (90 г) розлучається на 200 мл гарячої води. Вміст пакету необхідно всипати в воду, постійно помішуючи до повного розчинення.
Аналогічно розведіть і зелене желе. Дайте обох видів желе трохи охолонути при кімнатній температурі.
Желатин розведіть у теплій воді, залиште на 15 хвилин, щоб він набряк.
Додайте до желатину згущене молоко і гарненько розмішайте.
Для формування красивого порційного желе візьміть однакові піали невеликого розміру. Застелите їх зсередини харчовою плівкою. Так ви точно легко зможете вийняти желе. Ще один спосіб - піалу з готовим желе занурити на кілька секунд в гарячу воду - теж діє. Але в цей раз я вирішила скористатися варіантом з харчовою плівкою.
У кожну піалу налийте невелику кількість зеленого желе, щоб шар вийшов приблизно 5-7 мм висотою (максимум 1 см). Надішліть в морозилку на 10-15 хвилин, щоб желе трохи зчепилося. Потім вилийте червоне желе приблизно таким же шаром. Знову відправте в холодильник на 15 хвилин.
Тепер зробіть шар желе зі згущеного молока. Цей шар я раджу робити трохи тонше, так вийде гарніше. До речі, білий шар можна робити після кожного кольорового шару, це вже як кому подобається. Знову надсилайте в холодильник на 15 хвилин.
Повторіть всі попередні шари. Залийте шар зеленого желе, відправте в холодильник. Товщина цього шару повинна бути така ж, як і попереднього зеленого.
Зробіть шар червоного желе, відправте в холодильник. І нарешті останній шар - желе з згущеного молока. Тепер відправляйте в холодильник вже мінімум на 2 годину, щоб желе добре зчепилося і стало єдиним цілим.
Готове желе переверніть на блюдце або десертну тарілочку, акуратно зніміть спочатку піалу, а потім і харчову плівку, вона буде добре відходити. Як вид, желе - це ціла маса варіантів приготування, формування та подання. Експериментуйте і отримуйте задоволення від процесу і результату!