Алкогольне желе
(покроковий рецепт з фото)
Десерт для друзів, як якесь спогад про дитинство, але при цьому тільки для дорослих. Це - алкогольне желе. Я роблю його з червоним вином. Виходить дуже смачно!
Алкогольне желе готується по тій же системі, що і звичайне.
1. Спочатку змішайте червоне вино, свіжовичавлений лимонний сік і желатин. Дайте їм трохи постояти.
2. Потім поставте суміш на вогонь, доведіть до кипіння і додайте цукор. 3. Варіть на середньому вогні, поки цукор і желатин повністю не розчиняться.
4. Знову доведіть до кипіння і варіть протягом хвилини, постійно помішуючи.
5. Гаряче желе розлийте по формах, дайте йому трохи охолонути. 6. 6. Потім поставте в морозильну камеру мінімум на 3 годину. Краще дістати алкогольне желе за годину до того, як ви будете подавати його гостям. І переставити в холодильник. Це необхідно для того, щоб желе було не дуже холодним, і у ваших гостей не звело зуби.
Алкогольне желе ви так само можете заготовити на зиму. Зробити відразу багато - і на цьогорічне свято і на майбутні. Для цього алкогольне желе, ще гаряче, розлийте по гарячих стерилізованим баночках, закатати і укутайте в ковдру.
Завдяки провину і такій кількості цукру, в алкогольне желе не потрібно додавати оцет, щоб заготовити його на зиму.
Мені подобається готувати алкогольне желе з червоним вином. Ви можете приготувати желе за цим рецептом і з білого вина. Єдине, раджу не змішувати червоне вино з білим. Сподіваюся, вашим друзям і близьким сподобається цей приголомшливий десерт для дорослих. Діліться враженнями.
- Червоне вино - 700-750 мілілітрів
- Свіжовичавлений лимонний сік - 100 мілілітрів
- Желатин - 60 грам
- Цукор - 900-1000 грам
1. Спочатку змішайте червоне вино, свіжовичавлений лимонний сік і желатин. Дайте їм трохи постояти.
2. Потім поставте суміш на вогонь, доведіть до кипіння і додайте цукор. 3. Варіть на середньому вогні, поки цукор і желатин повністю не розчиняться.
4. Знову доведіть до кипіння і варіть протягом хвилини, постійно помішуючи.
5. Гаряче желе розлийте по формах, дайте йому трохи охолонути. 6. 6. Потім поставте в морозильну камеру мінімум на 3 годину. Краще дістати алкогольне желе за годину до того, як ви будете подавати його гостям. І переставити в холодильник. Це необхідно для того, щоб желе було не дуже холодним, і у ваших гостей не звело зуби.
Алкогольне желе ви так само можете заготовити на зиму. Зробити відразу багато - і на цьогорічне свято і на майбутні. Для цього алкогольне желе, ще гаряче, розлийте по гарячих стерилізованим баночках, закатати і укутайте в ковдру.
Завдяки провину і такій кількості цукру, в алкогольне желе не потрібно додавати оцет, щоб заготовити його на зиму.
Мені подобається готувати алкогольне желе з червоним вином. Ви можете приготувати желе за цим рецептом і з білого вина. Єдине, раджу не змішувати червоне вино з білим. Сподіваюся, вашим друзям і близьким сподобається цей приголомшливий десерт для дорослих. Діліться враженнями.