Рецепт Şamali фото

Şamali
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Крупи, Манька
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На полуденок, На сніданок
Випічка, Десерти

Şamali - це манний пиріг, просочений лимонним або апельсиновим сиропом. Його батьківщиною прийнято вважати Кіпр.

Зверніть увагу на консистенцію кефіру. Саме від нього залежить густота тіста і надалі його структура. Якщо кефір жирний, густий, то його знадобитися трохи більше зазначеної кількості.

  • Манна крупа - 200 грам
  • Кефір - 120 мілілітрів
  • Цукор - 150 грам(50 грам в тісто, 100 грам в сироп)
  • Сода - 3 грами
  • Ванілін - За смаком
  • Вода - 50 мілілітрів (для сиропу)
  • Лимон - 1/4 штуки (для сиропу)
Şamali - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Şamali - фото крок 2
Змішайте манну крупу, 50 грам цукру, соду, ванілін. Додайте кефір.
Şamali - фото крок 3
Ретельно перемішайте. Тісто буде мати "мажущейся" консистенцію. Якщо тісто розсипається, то додайте ще трохи кефіру, але не перелийте, рідким тісто бути не повинно.
Şamali - фото крок 4
Візьміть квадратну форму (розмір 15 з 15), вистелити пергаментом і викладіть тісто.
Şamali - фото крок 5
Розрівняйте тісто. Товщина тесту повинна бути 1, 5 см.
Розігрійте духовку до 190 градусів і поставте випікатися пиріг на 20-25 хвилин.
Şamali - фото крок 6
Приготуйте сироп. У каструлю налийте воду, додайте 100 грам цукру і 1 ст. Ложку свіжовичавленого соку лимона. Поставте на середній вогонь. Після закипання, вогонь збавте і проваріть до загустіння протягом 10-15 хвилин, помішуючи.
Şamali - фото крок 7
Коли пиріг спечеться він матиме красивий рум'яний колір.
Şamali - фото крок 8
Дістаньте пиріг з форми, але пергамент не знімайте. Перекладіть випічку на блюдо або дошку. Візьміть дерев'яну шпажку і максимально зробіть наколи по всій поверхні.
Şamali - фото крок 9
Просочіть пиріг готовим сиропом.
Şamali - фото крок 10
Залиште на 30-40 хвилин.
Şamali - фото крок 11
Готовий пиріг наріжте на шматочки.
Şamali - фото крок 12
Смачного!

Схожі рецепти