Звичайна сирна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 15 хв.
Якщо ви любите сир, то напевно знайомі з багатьма рецептами, де він використовується. Наприклад, чізкейк або сирне печиво. Пропонуємо базовий рецепт, як приготувати звичайну сирну запіканку.
Опис приготування:
Така запіканка може стати частуванням після святкової вечері, полуднем або сніданком. Завдяки вмісту сиру випічка не тільки смачна, а й корисна, багата кальцієм і іншими вітамінами. При подачі звичайну запіканку можна посипати цукровою пудрою і прикрасити ягодами, а можна приготувати шоколадну глазур або просто подати зі сметаною. Є запіканку потрібно остигнула.
- Сир - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Манька - 5 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. В першу чергу відокремлюємо білки від жовтків, перші відправляємо в холодильник, а другі кладемо в миску, додаємо цукровий пісок і збиваємо до розчинення. Всипаємо манну крупу і залишаємо на 20 хвилин. Потім змішуємо масу з протертим сиром.
2. Дістаємо охолоджені білки, додаємо дрібку солі і збиваємо їх до освіти міцних верхів.
3. Акуратно з'єднуємо сирну масу зі збитими білками, перемішуємо лопаткою зверху вниз. Форму для випікання застилає пергаментом і викладаємо тісто, зверху викладаємо нарізані шматочки масла.
4. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Готову запіканку посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо ягідками. Смачного!