Звичайна сирна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите сир, то напевно знайомі з багатьма рецептами, де він використовується. Наприклад, чізкейк або сирне печиво. Пропонуємо базовий рецепт, як приготувати звичайну сирну запіканку.
Така запіканка може стати частуванням після святкової вечері, полуднем або сніданком. Завдяки вмісту сиру випічка не тільки смачна, а й корисна, багата кальцієм і іншими вітамінами. При подачі звичайну запіканку можна посипати цукровою пудрою і прикрасити ягодами, а можна приготувати шоколадну глазур або просто подати зі сметаною. Є запіканку потрібно остигнула.
- Сир - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Манька - 5 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. В першу чергу відокремлюємо білки від жовтків, перші відправляємо в холодильник, а другі кладемо в миску, додаємо цукровий пісок і збиваємо до розчинення. Всипаємо манну крупу і залишаємо на 20 хвилин. Потім змішуємо масу з протертим сиром.
2. Дістаємо охолоджені білки, додаємо дрібку солі і збиваємо їх до освіти міцних верхів.
3. Акуратно з'єднуємо сирну масу зі збитими білками, перемішуємо лопаткою зверху вниз. Форму для випікання застилає пергаментом і викладаємо тісто, зверху викладаємо нарізані шматочки масла.
4. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Готову запіканку посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо ягідками. Смачного!