Zuppa ді буряк
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Zuppa ді буряк - це італійський рибний суп. Безумовно, готувати його краще в Італії, відправившись з ранку на рибний ринок за свіжим уловом, але можна знайти можливість приготувати такий суп і у нас!
Опис приготування:
Приготування супу"Зуппе ді пішо" просте, але вимагає деяких зусиль з підготовки продуктів. В іншому дотримуйтесь покрокової інструкції і порадуйте себе отриманим результатом.
- Морський коктейль - 300 грам (кальмари, мідії, креветки і осьминожки)
- Стейк кети - 2 штуки
- Креветки - 100 грам
- Дрібна риба - 4 штуки (будь-яка, у мене карасі)
- Біле сухе вино - 50 мілілітрів
- Томатна пасату - 400-500 грам (або польпа)
- Оливкова олія - 50 мілілітрів (першого віджиму)
- Гострий перець - 1 щіпка(Peperoncino)
- Сухий базилік - 2 щіпки
- Розмарин - 2 щіпки
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Рибний бульйон - 200 мілілітрів
- Зелень петрушки - 15 грам
- Стебло селери - 1 штука
- Бальзамик - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти.
Складіть в каструлю стебло селери і дрібну рибу, зваріть до готовності.
У відвареної риби відокремте м'ясо від кісток і використовуйте в подальшому для подачі.
Рибний бульйон процідіть.
У каструлю з товстим дном налийте оливкова олія, покладіть дрібно нарізаний часник, злегка обсмажте.
Додайте розмарин і гострий перець пеперончино.
Влийте біле сухе вино і тушкуйте до випаровування парів алкоголю.
Додайте базилік.
Влийте пасат або томатну польпу (це томати порізані шматочками в томатному соку).
Тушкуйте з помідорами 5-6 хвилин.
Влийте склянку рибного бульйону, доведіть до кипіння.
Додайте ложку бальзамика.
Додайте петрушку і шматочки риби.
Варіть з рибою близько 5 хвилин, перевертаючи з обох сторін.
Додайте морський коктейль, він вже готовий, тому його треба просто прогріти протягом 2-3 хвилин.
Останніми додайте креветки і доведіть суп до повної готовності.
Хліб наріжте на тонкі шматочки і обсмажте на сковороді без масла, щоб вийшли хрусткі тости.
Подавайте"Зуппе ді пішо" з хлібними тостами. Суп вийшов ароматним і дуже смачним, що нагадує про сонячну Італію.