Зрази з гречкою в грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання гречки з м'ясом і грибами - само по собі дуже смачне. Пропоную взяти це за основу і приготувати зрази з гречкою в грибному соусі. Блюдо ситне, апетитне і ароматне!
Для цього рецепта можна взяти будь-які гриби за бажанням і наявності, у мене були заморожені печериці. Фарш у мене з яловичини, але підійде абсолютно будь-який, в будь-якому випадку буде смачно! Блюдо виходить самодостатнє і подавати його можна самостійно, але за бажанням підійде і будь-який гарнір на вибір. Сама гречка досить корисна, а якщо з нею приготувати зрази, то вийдуть дуже смачні і ситні котлетки з начинкою. Спробуйте!
- Гречка - 3 Ст. Ложки (в готовому вигляді)
- Фарш - 500 грам
- Гриби - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вершки - 200 мілілітрів
- Вода - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
До фаршу додайте сіль, перець і добре перемішайте.
Гречку відварити до готовності.
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте з грибами. Приблизно 3 ст. L. Додайте до гречки, решту залиште для соусу. До начинці додайте сіль за смаком і перемішайте.
З'єднайте вершки, воду і залишився лук з грибами. Додайте трохи солі і перемішайте.
Розділіть фарш на рівні частини, кількість залежить від бажаного розміру майбутніх зраз. Злегка розплющите фарш у формі коржі прямо на руці або на будь-якій рівній поверхні.
По центру покладіть начинку.
Сформуйте з фаршу руками колобок і обваляйте в борошні або в сухарях для панірування.
Обсмажте на сковороді з двох сторін до рум'яної скоринки. Переложите в сотейник (я використовувала мультиварку) і залийте приготовленим раннє грибним соусом. Тушіте про 10-15 хвилин.
Зрази з гречкою в грибному соусі готові.
Смачного!