Значний розтягай коржем
(покроковий рецепт з фото)
Розтягай - це звичайний запечений пиріжок з відкритим верхом. В даному випадку маємо справу з незвичайним розтягаєм-коржем, так би язикати, "значним" . Ситна домашня випічка для всієї родини!
Як зробити значний розтягай коржем в домашніх умовах? Власне кажучи, так само, як і маленький, з тією лише різницею, що вийде дійсно великий пиріжок. Начинку можна додавати різну: гриби, м'ясо, курку, будь-які овочі, рис і т.Д. Вдалого приготування!
- Борошно - 400 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Гриби - 300 грам
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рис відварний - 50 грам
- Сіль і перець - За смаком
Розведіть дріжджі в теплому молоці, додайте 1 ст.Л. Цукру. Залиште опару на 15 хвилин, а потім змішайте її з просіяного борошном, сіллю, рослинним і вершковим маслом.
Замісити тісто. Накрийте його рушником і залиште підходити в теплому місці 1 час.
Подрібнюємо гриби і цибулю, обсмажуємо разом на рослинному маслі до м'якості (спеції - за смаком). З'єднуємо смажені гриби з цибулею і з відвареним рисом.
Розкачуємо тісто в велику корж. Перекладаємо її на деко, змащений маслом.
У центр викладаємо начинку, разравниваем. Кінець випробування podminaem kverhu. Якщо є бажання, можна виліпити з тіста фігурки і прикріпити їх з боків.
Змащуємо верх тіста яєчним жовтком, випікаємо в духовці до готовності, приблизно 20-30 хвилин, температура - 200 градусів. Смачного!