Чізкейк з імбирним коржем
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів чизкейка дуже багато, змінюється не тільки склад основи, але і начинка. Всім, хто не любить дуже складну випічку, рекомендую приготувати чізкейк з імбирним коржем.
За своєю суттю в класичній кулінарії чізкейк - це сирне суфле на основі з товченого печива. Рецептів чизкейка дуже багато, змінюється не тільки склад основи, але і начинка. Основа може бути з несолоних крекерів, з бісквітного коржа, з пісочного тіста. Начинка зазвичай складається з сиру або сиру, до яких додають ягоди і фрукти, лікери, какао, ваніль, мідь.
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Склянка
- Вершковий сир - 700 грам
- Яйце - 4 штуки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Крем - 350 грам
- Збиті вершки - 3/4 склянки
1. Подрібніть в крихту імбирне печиво, додайте 6 ст.Л. Вершкового масла, 2 ст.Л. Цукру і дрібку солі. Перемішайте до отримання м'якого тіста, запечіть корж протягом 10 хвилин при температурі 180 градусів.
2. За допомогою міксера збийте вершковий сир, сметану, склянка цукру, сіль, яйця, лимонний сік і ванільний екстракт.
3. Вершкову суміш акуратно вилийте на корж і рівномірно розподіліть по краях.
4. Випікайте чізкейк при температурі 160 градусів протягом однієї години.
5. Остиглий чізкейк прикрасьте збитими вершками.