Рецепт Розтягай коржем фото

Розтягай коржем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 16
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ось такий великий і круглий розтягай на 8 людина теж готували на Русі. Багато смачної начинки і м'яке пухнасте тісто нікого не залишить байдужим. Нехай ваш стіл буде красивим і хлібосольним!

Опис приготування:

Тісто для розтягаїв замішувалося дріжджове, але не здобне. Начинка була різноманітною: рибної, м'ясної або пісної. Формували розтягаї в вигляді маленьких човників з отвір в центрі або у вигляді великої ватрушки (коржі). Подавалися з рибним або м'ясним бульйоном. Зараз детально розповім, як приготувати розтягай коржем. З даної кількості інгредієнтів виходить два великих расстегая.

  • Дріжджі свіжі - 10 грам
  • Вода тепла - 330 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (з верхом)
  • Борошно - 600 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Грудка куряча - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець духмяний - За смаком
  • Koriandr - 1/2 чайних ложки
  • Яйце - 5 штук(4 шт. - в начинку; 1 шт. - для змащення)
  • Кріп - 1 пучок
  • Вершкове масло - 50 грам
розтягай коржем - фото крок 1
Дріжджі розчиніть у теплій воді, додайте цукор і 1 ст.Л. Борошна. Залиште в теплому місці на 15 хвилин до появи пінної шапочки.
Просійте борошно, зробіть в ній поглиблення, влийте дріжджі, що підійшли, олія, додайте сіль і замісіть тісто, НЕ липнуче до рук. Покладіть в миску, змащену олією, накрийте і залиште в теплому місці на 1, 5 годину.
розтягай коржем - фото крок 2
Відваріть курячу грудку. Бульйон залиште для подальшої подачі.
розтягай коржем - фото крок 3
Цибуля почистіть і поріжте кубиками, пассеруйте при закритій кришці до прозорості. Додайте спеції і сіль, перемішайте. Прокрутіть разом з курячими грудками через м'ясорубку.
розтягай коржем - фото крок 4
Відваріть 4 яйця круто, очистіть і поріжте кубиками. Подрібніть кріп. Змішайте всі інгредієнти для начинки.
розтягай коржем - фото крок 5
Тісто добре підійшло. При натисканні пальцем ямка не затягувати.
розтягай коржем - фото крок 6
Обімніть його, розділився на дві частини. Кожну розкачати в круглий коржик.
розтягай коржем - фото крок 7
У центр коржі покладіть начинку, кінець кліпу, накрийте і залиште підходити на 15 хвилин.
розтягай коржем - фото крок 8
Розігрійте духовку до 180 градусів. Збийте яйце з 1 ст.Л. Води, змастіть тісто. На начинку покладіть вершкове масло. Випікайте розтягай в розігрітій духовці 25-30 хвилин до рум'янцю.
розтягай коржем - фото крок 9
Вийміть розтягай з духовки, накрийте його рушником і остудіть. Подавайте з бульйоном.
розтягай коржем - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти