Розтягай з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Це традиційне російське блюдо являє собою пиріжок з розкритим верхом, його прийнято подавати з бульйоном або супом. І ви зможете легко його приготувати з цим простим рецептом расстегая з грибами.
Я думаю, що всі справжні любителі домашньої кухні хоч раз робили це відмінне блюдо, ну а якщо вам ще не вдалося його спробувати, я розповім вам, як приготувати розтягай з грибами. Насправді в цьому рецепті немає нічого складного і зробити розтягаї навіть простіше ніж пиріжки, а ось виглядає ця випічка набагато цікавіше і красивіше. Так що з цим рецептом приготування расстегая з грибами ви зможете влаштувати справжнє свято душі і тіла і не забудьте запросити в гості друзів, без них задоволення буде не повним.
- Борошно просіяне - 2 склянки
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки(+ трохи для подачі)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Яйце - 4 штуки(1 - в тісто, 2 - в начинку, 1 - для змазування)
- Гриби сушені - 100 грам (лісіцкі, білі гриби)
- Мал - 0, 5 склянки
- Зелень свіжа - 60-70 грам
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
Насамперед нам потрібно приготувати тісто, тому ми нагріваємо молоко і розводимо в ньому сухі дріжджі. Додаємо цукор і столову ложку борошна, перемішуємо все і ставимо в тепле місце на півгодини.
Гриби треба заздалегідь замочити в теплій воді і залишити розмокати на 2 часика.
Через 30 хвилин, коли опара підніметься, додаємо в неї яйце і вершкове масло (кімнатної температури).
Перемішуємо все, всипаємо сіль і борошно, що залишилося, замішуємо м'яке і еластичне тісто.
Коли ви добре вимішати тісто, накрийте його рушником і поставте в тепло приблизно на 2, 5 годину.
Нехай тісто піднімається, а ми приготуємо начинку. Відварюємо яйця круто.
Мал відварюємо з додаванням рослинної олії і солі до повної готовності.
Замочені грибочки промиваємо та нарізаємо дрібно.
Тепер викладаємо в миску гриби, відварений рис, подрібнені яйця і свіжу зелень, солимо і перчимо все, перемішуємо.
Після закінчення 2, 5 годин тісто необхідно обмять і знову поставити в тепло вже на 1 час.
Потім останній раз обминали тісто і приступаємо до подальшої роботи. Викладаємо готове тісто на стіл і поділяємо його на невеликі шматочки, розгортаємо кожен в плоску корж.
В середину коржа кладемо трохи начинки.
З'єднуємо краї тіста і формуємо акуратний розтягай з невеликим отвором зверху. Коли все розтягаї будуть зліплені, їх необхідно залишити ні 10 хвилин для вистоювання.
Деко застилає пергаментним папером і викладаємо на неї розтягаї, змащуємо їх поверхню збитим яйцем. Відправляємо деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо розтягаї 20 хвилин.
Гаряченькі розтягаї виймаємо з духовки, в отвір кожного кладемо невеликий шматочок вершкового масла і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!