Рецепт Розтягай з грибами фото

Розтягай з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки
Кількість порцій: 15
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Це традиційне російське блюдо являє собою пиріжок з розкритим верхом, його прийнято подавати з бульйоном або супом. І ви зможете легко його приготувати з цим простим рецептом расстегая з грибами.

Опис приготування:

Я думаю, що всі справжні любителі домашньої кухні хоч раз робили це відмінне блюдо, ну а якщо вам ще не вдалося його спробувати, я розповім вам, як приготувати розтягай з грибами. Насправді в цьому рецепті немає нічого складного і зробити розтягаї навіть простіше ніж пиріжки, а ось виглядає ця випічка набагато цікавіше і красивіше. Так що з цим рецептом приготування расстегая з грибами ви зможете влаштувати справжнє свято душі і тіла і не забудьте запросити в гості друзів, без них задоволення буде не повним.

  • Борошно просіяне - 2 склянки
  • Дріжджі сухі - 10 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки(+ трохи для подачі)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Яйце - 4 штуки(1 - в тісто, 2 - в начинку, 1 - для змазування)
  • Гриби сушені - 100 грам (лісіцкі, білі гриби)
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Зелень свіжа - 60-70 грам
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
розтягай з грибами - фото крок 1
Насамперед нам потрібно приготувати тісто, тому ми нагріваємо молоко і розводимо в ньому сухі дріжджі. Додаємо цукор і столову ложку борошна, перемішуємо все і ставимо в тепле місце на півгодини.
розтягай з грибами - фото крок 2
Гриби треба заздалегідь замочити в теплій воді і залишити розмокати на 2 часика.
розтягай з грибами - фото крок 3
Через 30 хвилин, коли опара підніметься, додаємо в неї яйце і вершкове масло (кімнатної температури).
розтягай з грибами - фото крок 4
Перемішуємо все, всипаємо сіль і борошно, що залишилося, замішуємо м'яке і еластичне тісто.
розтягай з грибами - фото крок 5
Коли ви добре вимішати тісто, накрийте його рушником і поставте в тепло приблизно на 2, 5 годину.
розтягай з грибами - фото крок 6
Нехай тісто піднімається, а ми приготуємо начинку. Відварюємо яйця круто.
розтягай з грибами - фото крок 7
Мал відварюємо з додаванням рослинної олії і солі до повної готовності.
розтягай з грибами - фото крок 8
Замочені грибочки промиваємо та нарізаємо дрібно.
розтягай з грибами - фото крок 9
Тепер викладаємо в миску гриби, відварений рис, подрібнені яйця і свіжу зелень, солимо і перчимо все, перемішуємо.
розтягай з грибами - фото крок 10
Після закінчення 2, 5 годин тісто необхідно обмять і знову поставити в тепло вже на 1 час.
розтягай з грибами - фото крок 11
Потім останній раз обминали тісто і приступаємо до подальшої роботи. Викладаємо готове тісто на стіл і поділяємо його на невеликі шматочки, розгортаємо кожен в плоску корж.
розтягай з грибами - фото крок 12
В середину коржа кладемо трохи начинки.
розтягай з грибами - фото крок 13
З'єднуємо краї тіста і формуємо акуратний розтягай з невеликим отвором зверху. Коли все розтягаї будуть зліплені, їх необхідно залишити ні 10 хвилин для вистоювання.
розтягай з грибами - фото крок 14
Деко застилає пергаментним папером і викладаємо на неї розтягаї, змащуємо їх поверхню збитим яйцем. Відправляємо деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо розтягаї 20 хвилин.
розтягай з грибами - фото крок 15
Гаряченькі розтягаї виймаємо з духовки, в отвір кожного кладемо невеликий шматочок вершкового масла і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти