Розтягай з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Розтягай з капустою - неймовірно ситний пиріжок з начинкою, приготований з дріжджового тіста. Випічка готується гранично просто і швидко. Пиріжки подобаються навіть дітям, а це гідний показник!
Не знаєте що приготувати? Готуйте розтягаї з капустою. Просте дріжджове тісто і овочева начинка. Все дуже просто, а пиріжки виходять чудовими, м'якими і смачними! Таким же чином можна готувати розтягаї з будь-якою начинкою, яку ви тільки побажаєте. Хай щастить!
- Капуста - 1 штука (качан великий)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Дріжджі - 25 грам
- Молоко - 180 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
Спершу займіться тестом. Змішайте молоко, яйце, цукор, дріжджі, рослинне масло і трохи солі. Додайте просіяне борошно, замісіть тісто. Накрийте тісто рушником, залиште його на 45 хвилин підходити в теплому місці.
Подрібнюємо цибулю, морква терм на тертці, а капусту - Sinkule. Спершу обсмажуємо на олії цибулю з морквою до м'якості. Додаємо капусту, вливаємо склянку води, тушкуємо все разом під кришкою до м'якості капусти. Солимо і перчимо до смаку.
Розділіть тісто на невеликі кульки, кожен розкачайте в коржик. У центр коржів викладіть начинку, сформуйте пиріжки-розтягаї з отвором зверху. Викладіть пиріжки на деко, застелений папером для випічки.
Перед випічкою змащуємо розтягаї збитим жовтком. Запікаємо в духовці 40 хвилин, температура 180 градусів. Смачного!