Розтягай з капустою і рибою
(покроковий рецепт з фото)
Смачні та ситні пиріжки з простою начинкою. Розтягаї - це традиційне російське блюдо, яке готували ще наші бабусі. Спробуйте!
Сьогодні готуємо традиційні пироги російської кухні - розтягаї. Замісити дріжджове тісто, дайте йому добре піднятися. Для начинки обсмажте і протушкувати до готовності рибний фарш з цибулею, капустою і спеціями. Розкачайте з тіста коржі, викладіть на них начинку. Защипніть краю - і викладіть на деко. Дайте пирогів постояти протягом півгодини, потім змастіть жовтком і випікайте в розігрітій духовці протягом 30 хвилин. Смачного!
- Борошно - 600 грам
- Цукор - 60 грам
- Рибний фарш - 200 грам
- Маргарин - 75 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
- Цибуля - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Капуста - 0, 25 штуки
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Розчиніть дріжджі в теплому молоці, дайте їм постояти хвилин 10. Потім додайте розтоплений маргарин, цукор, яйця, сіль, кефір і борошно. Замісити тісто, і дайте йому піднятися протягом години.
Обсмажте на сковороді цибулю з фаршем до м'якості, потім додайте капусту, спеції за смаком і тушкуйте на слабкому вогні до готовності.
Тісто розділіть на частини і розкачайте в коржі.
На кожну з них викладіть частина начинки, защипніть краю і викладіть на деко. Обов'язково залиште в центрі отвір. Дайте їм постояти протягом півгодини, ще трохи піднятися, потім змастіть жовтком і випікання в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин.