Розтягай з червоною рибою
(покроковий рецепт з фото)
Домашній пиріг з червоною рибою подвійно смачніше, ніж просто з консервованою. Його можна подати і на святковий стіл. Рекомендую рецепт приготування расстегая з червоною рибою.
Пиріг з червоною рибою - це по-справжньому святкова страва для званої вечері. Розтягай можна готувати як з пісочного тіста, так і з дріжджового. Для його приготування я беру філе слабосоленої риби (завжди можна ще додати солі на свій смак). Дуже добре, як на мене, поєднуються з рибою яйця і цибулю, тому я додаю їх в начинку постійно. Подавати такий розтягай можете зі сметаною.
- Борошно - 450 грам
- Сіль - За смаком
- Дріжджі сухі - 6 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 50 грам
- Червона риба - 1 кілограм
- Картопля - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Спеції - За смаком
Воду нагрівайте до 45-50 ° С. Потім 200 грамів борошна змішайте з водою, додайте дріжджі і сіль. Залиште суміш на 15 хвилин, щоб дріжджі почали діяти.
Замісити м'яке тісто, додавши решту борошна і яйце. Тісто має "підходити" три години.
Час від часу тісто треба підминати, а поки воно буде підходити - відваріть картоплю. Цибуля поріжте і злегка обсмажте.
Готове тісто треба розділити на дві частини.
Більшу частину розкачати і викладіть у форму для випікання. Зверху шарами (картопля, цибуля, риба) викладіть начинку.
Закриваємо щільно розтягай другою половиною тіста. Відправляємо в духовку розігріту до 190 градусів на хвилин 40. Коли верх стане золотистим і з'явиться характерний аромат, розтягай готовий.
Ось так виглядає готовий розтягай з червоною рибою в розрізі. Смачного!