Медовий торт одним коржем
(покроковий рецепт з фото)
Медовий торт одним коржем називають ледачим. Так і є, вместо шести коржей для медовика, печеться один пишний, а потім розрізається на декілька тонких. Це економить час і виходить не менш смачно.
Медовий торт одним коржем справжня палочка виручалочка, коли потрібно швидко зробити смачний десерт. Якщо з класичним рецептом потрібно повозитися, то тут все буде дуже швидко. Ділюся рецептом, як приготувати такий торт" для ледачих" . Торт виходить ніжним, вологим, з тонким медовим смаком. Швидко, просто і дуже смачно, візьміть рецепт на замітку, вам точно сподобається.
- Мед - 150 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крем - 300 грам
- Згущене молоко шоколадна - 3 Ст. Ложки
- Шоколадний топінг - 100 грам
- Згущене молоко варене - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Какао порошок - 3 чайних ложки
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
Мед покладіть в глибоку миску, додайте вершкове масло і відправте на водяну баню.
Яйця і цукор збийте до повітряної, густої піни.
Коли масло і мед розтопиться, додайте до них ложку соди. Добре розмішайте і поставте охолоджуватися.
Коли медова маса охолоне, додайте її до збитих яєць з цукром, і всипте борошно з какао і крохмалем.
Перемішайте все до однорідності. Влийте в форму для випікання і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Коли корж спечеться, акуратно дістаньте його з форми. Залиште на решітці остигати.
Приготуємо крем. Змішайте сметану і варене згущене молоко до однорідності. Збийте до пишності за допомогою міксера.
Коли корж охолоне, розріжте його на кілька шарів. У мене вийшло чотири. Просочіть корж шоколадної згущеним молоком, розведеної з теплою водою в співвідношенні 1:3.
Змастіть коржі кремом і зберіть торт.
Надішліть торт в холодильник настоюватися. При подачі прикрасьте на свій смак, можна шоколадом і кондитерської присипкою.