Рецепт Журавлинний соус до курки фото

Журавлинний соус до курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Ягоди , Цибуля , Журавлина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Святковий обід
Соуси , Для птахів
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Кисло-солодкий соус з журавлини відмінно підійде до курятини. Якщо ви не любите гостроту - не додавайте червоний перець. Але обидва варіанти - і з перцем і без нього дуже смачні і відмінно доповнюють м'ясо.

Опис приготування:

Журавлинний соус доповнює і розкриває смак курячого м'яса. Для його приготування злегка обсмажте подрібнену цибулю. Додайте до нього журавлину, мідь, цедру і сік апельсина. Закрийте кришкою і варіть 15 хвилин. Потім ще 5 хвилин при відкритій кришці і безперервному помішуванні. Потім зніміть з вогню, додайте шматочки гострого перцю. Перед подачею на стіл остудіть. Смачного!

  • Журавлина - 450 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Гострий перець - 1 штука
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
журавлинний соус до курки - фото крок 1
Журавлину промийте.
журавлинний соус до курки - фото крок 2
Подрібніть цибулю і обсмажте його до золотистого кольору.
журавлинний соус до курки - фото крок 3
Додайте до цибулі журавлину, мідь, цедру і сік апельсина. Закрийте кришкою і варіть 15 хвилин. Потім ще 5 хвилин при відкритій кришці і безперервному помішуванні.
журавлинний соус до курки - фото крок 4
Потім зніміть з вогню, додайте шматочки гострого перцю. Перед подачею на стіл остудіть.

Схожі рецепти