Журавлинний соус до індички
(покроковий рецепт з фото)
Кращим акомпанементом до індички буде журавлинний соус. У багатьох країнах світу це поєднання вважається класичним. Давайте повчимося у заморських кулінарів готувати журавлинний соус до індички!
Якщо в Європі ви заязикате собі індичку, до неї обов'язково подадуть журавлинний соус. Я перейняв цю традицію і теж до індички постійно варю цей соус, благо на його приготування потрібно всього 15-20 хвилин, не більше. Тобто, поки готується індичка, паралельно можна і журавлинний соус з варити.
Вариться він так:
1. Беремо маленьку каструльку (sousnicu). Вливаємо в неї соки (лимонний і апельсиновий), додаємо мед. Ставимо на плиту і варимо 5 хвилин на середньому вогні, проте не доводимо до кипіння. Рідина повинна просто нагрітися.
2. Додайте промиту журавлину. Варіть 5 хвилин, перемішуючи.
3. Потім додайте сіль і перець, перемішайте і варіть ще 5 хвилин.
4. Потім додайте в каструльку апельсинову цедру. Перемішайте, поварите ще не більше 2 хвилин, після чого зніміть з вогню.
От і все, журавлинний соус до індички готовий. Подавати його краще в гарячому вигляді. Смачного!
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Вариться він так:
1. Беремо маленьку каструльку (sousnicu). Вливаємо в неї соки (лимонний і апельсиновий), додаємо мед. Ставимо на плиту і варимо 5 хвилин на середньому вогні, проте не доводимо до кипіння. Рідина повинна просто нагрітися.
2. Додайте промиту журавлину. Варіть 5 хвилин, перемішуючи.
3. Потім додайте сіль і перець, перемішайте і варіть ще 5 хвилин.
4. Потім додайте в каструльку апельсинову цедру. Перемішайте, поварите ще не більше 2 хвилин, після чого зніміть з вогню.
От і все, журавлинний соус до індички готовий. Подавати його краще в гарячому вигляді. Смачного!