Рецепт Журавлинний соус до індички фото

Журавлинний соус до індички
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Журавлина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Святковий обід
Соуси , Для птахів
Кількість порцій: 10
Час приготування: 20 хв.

Кращим акомпанементом до індички буде журавлинний соус. У багатьох країнах світу це поєднання вважається класичним. Давайте повчимося у заморських кулінарів готувати журавлинний соус до індички!

Опис приготування:

Якщо в Європі ви заязикате собі індичку, до неї обов'язково подадуть журавлинний соус. Я перейняв цю традицію і теж до індички постійно варю цей соус, благо на його приготування потрібно всього 15-20 хвилин, не більше. Тобто, поки готується індичка, паралельно можна і журавлинний соус з варити.

Вариться він так:

1. Беремо маленьку каструльку (sousnicu). Вливаємо в неї соки (лимонний і апельсиновий), додаємо мед. Ставимо на плиту і варимо 5 хвилин на середньому вогні, проте не доводимо до кипіння. Рідина повинна просто нагрітися.

2. Додайте промиту журавлину. Варіть 5 хвилин, перемішуючи.

3. Потім додайте сіль і перець, перемішайте і варіть ще 5 хвилин.

4. Потім додайте в каструльку апельсинову цедру. Перемішайте, поварите ще не більше 2 хвилин, після чого зніміть з вогню.

От і все, журавлинний соус до індички готовий. Подавати його краще в гарячому вигляді. Смачного!

  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
Якщо в Європі ви заязикате собі індичку, до неї обов'язково подадуть журавлинний соус. Я перейняв цю традицію і теж до індички постійно варю цей соус, благо на його приготування потрібно всього 15-20 хвилин, не більше. Тобто, поки готується індичка, паралельно можна і журавлинний соус з варити.

Вариться він так:

1. Беремо маленьку каструльку (sousnicu). Вливаємо в неї соки (лимонний і апельсиновий), додаємо мед. Ставимо на плиту і варимо 5 хвилин на середньому вогні, проте не доводимо до кипіння. Рідина повинна просто нагрітися.

2. Додайте промиту журавлину. Варіть 5 хвилин, перемішуючи.

3. Потім додайте сіль і перець, перемішайте і варіть ще 5 хвилин.

4. Потім додайте в каструльку апельсинову цедру. Перемішайте, поварите ще не більше 2 хвилин, після чого зніміть з вогню.

От і все, журавлинний соус до індички готовий. Подавати його краще в гарячому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти