Журавлина в цукрі
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю журавлину, але сирої журавлини багато не з'їси - надто вже кисла. Тому щороку я роблю журавлину в цукрі. Виходить дуже смачна десертна закуска. Ділюся рецептом журавлини в цукрі.
Рецепт "два в одному" : і журавлину в цукрі зробите, і ще обладнаний журавлинний сироп як бонус. Цей рецепт журавлини в цукрі дістався мені від моєї бабусі, так що - перевірений часом, так би язикати. До речі, використовувати можна і заморожені ягоди. Хай щастить!
- Журавлина - 400 грам
Спочатку - копітка робота. Потрібно перебрати журавлину, викинути всю зіпсовану. Потім за допомогою зубочистки проколоти кожну ягідку.
У невеликій каструльці змішуємо воду і 2 чашки цукру. Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні, поки цукор не розчиниться. Отриманим сиропом заливаємо ягоди.
Остужаем ягоди з сиропом до кімнатної температури, після чого накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на ніч.
На наступний день сироп зливаємо (до речі, це виходить дуже смачний і корисний журавлинний сироп - його ні в якому разі не викидайте, його треба використовувати), а ягідки обсипаємо цукром.
Гарненько обвалюють ягоди в цукрі, вони повинні повністю їм покритися.
От і все - журавлина в цукрі готова. Зберігати її можна в сухому місці не більше декількох днів.