Апельсинові кірки в цукрі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете, щоб в будинку постійно було щось солодке і корисне? тоді дізнайтеся, як приготувати апельсинові кірки в цукрі. Приготування цих цукатів зовсім нескладна, однак воно потребує часу.
Щоб ласощі вийшло більш ніжним, замість цукру для обвалювання можна використовувати цукрову пудру. Однак потрібно сказати, що цукати в звичайному цукровому піску зберігаються краще, ніж в цукровій пудрі.
Цитрусовий смак і аромат прекрасно поєднуються з корицею. Тому, щоб зробити смак цукатів цікавіше, на останньому етапі цукор для обвалювання можна змішати з чайною ложкою кориці.
- Висушена цедра апельсина - 4 штуки
- Цукровий пісок - 800 грам
Апельсинові кірки покладіть в банку і залийте водою. Залиште їх розмокати на добу. За цей час змініть воду два рази, щоб пішла вся зайва гіркота.
Злийте воду з банки, наріжте кірки на шматочки. Засипте в каструлю 600 грамів цукру і налийте 400 мілілітрів води, покладіть в неї кірки. Поставте цю каструлю на маленький вогонь, варіть близько 15 хвилин після закипання, помішуючи все дерев'яною ложкою.
Залиште кірки в сиропі на ніч, а вранці проваріть їх ще 10 хвилин. Потім дістаньте кірки, розкладіть їх просохнути. Сироп не виливайте, а збережіть і використовуйте для приготування інших десертів.
На плоску поверхню або на широке блюдо насипте цукор. Обваляйте сирі кірки в цукрі і залиште їх висушуватися. Зазвичай вони підсихають до оптимального стану за 3 годину. Після цього цукати можна вживати.