Рецепт Апельсинові кірки в цукрі фото

Апельсинові кірки в цукрі
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Фрукти , Апельсин
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Хочете, щоб в будинку постійно було щось солодке і корисне? тоді дізнайтеся, як приготувати апельсинові кірки в цукрі. Приготування цих цукатів зовсім нескладна, однак воно потребує часу.

Опис приготування:

Щоб ласощі вийшло більш ніжним, замість цукру для обвалювання можна використовувати цукрову пудру. Однак потрібно сказати, що цукати в звичайному цукровому піску зберігаються краще, ніж в цукровій пудрі.

Цитрусовий смак і аромат прекрасно поєднуються з корицею. Тому, щоб зробити смак цукатів цікавіше, на останньому етапі цукор для обвалювання можна змішати з чайною ложкою кориці.

  • Висушена цедра апельсина - 4 штуки
  • Цукровий пісок - 800 грам
апельсинові кірки в цукрі - фото крок 1
Апельсинові кірки покладіть в банку і залийте водою. Залиште їх розмокати на добу. За цей час змініть воду два рази, щоб пішла вся зайва гіркота.
апельсинові кірки в цукрі - фото крок 2
Злийте воду з банки, наріжте кірки на шматочки. Засипте в каструлю 600 грамів цукру і налийте 400 мілілітрів води, покладіть в неї кірки. Поставте цю каструлю на маленький вогонь, варіть близько 15 хвилин після закипання, помішуючи все дерев'яною ложкою.
апельсинові кірки в цукрі - фото крок 3
Залиште кірки в сиропі на ніч, а вранці проваріть їх ще 10 хвилин. Потім дістаньте кірки, розкладіть їх просохнути. Сироп не виливайте, а збережіть і використовуйте для приготування інших десертів.
апельсинові кірки в цукрі - фото крок 4
На плоску поверхню або на широке блюдо насипте цукор. Обваляйте сирі кірки в цукрі і залиште їх висушуватися. Зазвичай вони підсихають до оптимального стану за 3 годину. Після цього цукати можна вживати.

Схожі рецепти