Груша в цукрі
(покроковий рецепт з фото)
Таким елементарним способом можна заготовлювати яблука, айву і найрізноманітніші ягоди, але сьогодні я хочу розповісти, як приготувати грушу в цукрі. У зиязикай час це, на мій погляд, ідеальне доповнення до млинців, oladiyam, сирників і іншої домашньої випічки!
До того ж, такий метод консервації дозволяє зберегти максимум вітамінів і корисних речовин в вихідному продукті. Фрукти виходять майже як свіжі! Отже, простий рецепт приготування груші в цукрі - для тих, хто любить не тільки смачні, але і корисні заготовки.
- Груші - 1 кілограм
- Цукор - 0, 5 кілограма
- Обкладинка - За смаком
Груші перебрати, вимити, обсушити.
Очистити від шкірки (для зовсім молоденьких і свіжих груш це необов'язково) і вирізати серцевину.
Нарізати часточками. Якщо груші невеликі, можна залишити половинки.
Щільно укласти в чисті сухі банки, пересипаючи цукром і корицею.
Накрити кришками і стерилізувати 0, 5-літрові банки 15 хвилин, 0, 7-літрові 15-20 хвилин.
Закатати, перевернути і укутати (я для цього використовую старий туристичний спальний мішок - тримає тепло до 2 діб). Залишити до повного охолодження, після чого перенести в комору або льох.
Груші виходять соковиті, пружні, не перетравлені. Це дуже смачно, спробуйте! :)
Груші виходять соковиті, пружні, не перетравлені. Це дуже смачно, спробуйте! :)