Рецепт Желе з ягід фото

Желе з ягід
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди
Для дітей , На святковий стіл
Десерти , Желе
Кількість порцій: 8

Настають холоди, а це значить, що нам пора б зробити желе з ягід. Я пропоную вам відмінний рецепт ягідного желе, яке буде зігрівати вас і ваших близьких зиязиками вечорами.

Опис приготування:

В цьому році був дуже багатий урожай чорниці, так що довелося шукати їй гідне застосування, так я знайшла цей чудовий рецепт приготування желе з ягід. Я б звичайно назвала його по іншому, скажімо джемом, але у всіх джерелах він називається желе, тому так його і будемо називати. Технологія приготування дуже проста, і тут ми не будемо використовувати желатин, або інші загусники, а зробити ви його можете з абсолютно будь-яких ягід, наприклад, зі смородини, малини, ожини і так далі, ніж багаті, так би язикати. А головна відмінність такого ось желе від звичайного варення в тому, що воно, дійсно, виходить дуже густе і желеобразное, і чудово підходить для тортів пирогів. А зараз я із задоволенням розповім вам, як зробити таке відмінне желе з ягід в домашніх умовах легко і просто.

  • Чорниця Свіжозібрані - 3 кілограма
  • Цукор - 2, 5 кілограма
желе з ягід - фото крок 1
Насамперед нам, звичайно ж, треба ретельно перебрати ягоди від сміття і промити під холодною водою.
желе з ягід - фото крок 2
Викладаємо ягоди в глибоку каструлю і засипаємо половиною цукру не перемішуючи. Накриваємо кришкою і залишаємо на дві години, нам необхідно, щоб ягода дала сік.
желе з ягід - фото крок 3
Тепер ставимо каструлю на плиту, додаємо цукор, що залишився, постійно помішуючи. На повільному вогні доводимо до кипіння і варимо протягом 5 хвилин. Вимикаємо вогонь і чекаємо, поки маса повністю охолоне. Потім знову ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин. Знову вимикаємо вогонь, чекаємо, поки охолоне. Тепер в останній раз повторюємо процедуру: закипає, варимо 5 хвилин, охолоджуємо.
желе з ягід - фото крок 4
Тепер наше желе повністю готове, нам залишається тільки розлити його по банках і закрити кришками.

Схожі рецепти