Кисіль з свіжих ягід
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім недавно мої діти полюбили корисний напій - кисіль. А все тому, що я сама вирішила його зробити. Тепер і з вам поділюся про те, як приготувати кисіль зі свіжих ягід.
Самий класичний рецепт киселю з вівсянки, але коли в Росії з'явився картопляний крохмаль, то з'явилася можливість варити напій на фруктових і ягідних плодах. Адже саме він дає необхідну густоту і консистенцію. Багато недолюблюють кисіль лише тому, що ні варили його самостійно вдома. Він виходить зовсім не такий, як в їдальні.
- Брусниця - 150 грам
- Чорна смородина - 150 грам
- Журавлина - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Крохмаль картопляний - 75 грам
- Вода - 3 L
Вимийте всі ягоди, обов'язково дайте стекти воді. Потім протріть ягоди через друшляк. Сік залиште в одній ємності, а макуха - в інший.
Vskipyatite 3 літра води, закиньте в неї макуха, варите 20 хвилин. Процідіть суміш через сито, потім викиньте залишилася шкірку. Далі поставте її на вогонь до закипання, рефлюкс 1 стакан рідини окремо. Як закипить, всипте цукор.
У склянці рідини, який ми приберегли, розведіть крохмаль. Потім влийте його в сік, який в свою чергу влийте в рідину на плиті.
Дайте киселю закипіти, а потім варіть його ще 4 хвилини. Можете пробувати напій в гарячому або в холодному вигляді.