Рецепт Кисіль з свіжих ягід фото

Кисіль з свіжих ягід
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Напої , Кислий
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Зовсім недавно мої діти полюбили корисний напій - кисіль. А все тому, що я сама вирішила його зробити. Тепер і з вам поділюся про те, як приготувати кисіль зі свіжих ягід.

Опис приготування:

Самий класичний рецепт киселю з вівсянки, але коли в Росії з'явився картопляний крохмаль, то з'явилася можливість варити напій на фруктових і ягідних плодах. Адже саме він дає необхідну густоту і консистенцію. Багато недолюблюють кисіль лише тому, що ні варили його самостійно вдома. Він виходить зовсім не такий, як в їдальні.

  • Брусниця - 150 грам
  • Чорна смородина - 150 грам
  • Журавлина - 150 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Крохмаль картопляний - 75 грам
  • Вода - 3 L
кисіль з свіжих ягід - фото крок 1
Вимийте всі ягоди, обов'язково дайте стекти воді. Потім протріть ягоди через друшляк. Сік залиште в одній ємності, а макуха - в інший.
кисіль з свіжих ягід - фото крок 2
Vskipyatite 3 літра води, закиньте в неї макуха, варите 20 хвилин. Процідіть суміш через сито, потім викиньте залишилася шкірку. Далі поставте її на вогонь до закипання, рефлюкс 1 стакан рідини окремо. Як закипить, всипте цукор.
кисіль з свіжих ягід - фото крок 3
У склянці рідини, який ми приберегли, розведіть крохмаль. Потім влийте його в сік, який в свою чергу влийте в рідину на плиті.
кисіль з свіжих ягід - фото крок 4
Дайте киселю закипіти, а потім варіть його ще 4 хвилини. Можете пробувати напій в гарячому або в холодному вигляді.

Схожі рецепти