Компот зі свіжих ягід
(покроковий рецепт з фото)
Компот - це десертний напій, який готують на основі різних ягід або фруктів. Даний рецепт передбачає приготування компоту з ягід чорної смородини, полуниці, сливи і яблук.
Особливо влітку компот зі свіжих ягід користується популярністю, оскільки ніщо так не охолоджує в спекотну жару, як склянка натурального напою зі свіжих ягід. У нашій родині я готую компот і взимку (із заморожених ягід), і за смаком він виходить таким же прекрасним.
- Вода - 2 L
- Чорна смородина - 1 склянок
- Яблуко - 2 штуки
- Полуниця - 6-8 штук
- Слива - 6-10 штук
- Цукор і лимонна кислота - За смаком
1. Ставимо воду на вогонь, паралельно готуємо ягоди і фрукти. Для компоту це можуть бути будь-які за смаком ягоди. В даному випадку ми взяли чорну смородину і полуницю, доповнили їх яблуками і сливами.
2. Чорну смородину потрібно ретельно вимити, видаліть всі хвостики і інший непотрібне сміття, який може вам попастися. Відправляємо ягоди в воду, доводимо до кипіння.
3. Розрізаємо сливи на половинки, прибираємо з них кісточку, а самі плоди також відправляємо в воду.
4. Так само чинимо і з полуницею. Тільки кісточки у неї видаляти не потрібно буде.
5. Яблука теж як слід промиваємо, прибираємо у них хвостики, вирізаємо місця плодоніжок. Яблука можна брати будь-якого сорту, розрізаємо їх на 4 частини і додаємо в загальну каструлю.
6. Доводимо воду з ягодами і фруктами до кипіння, додаємо за смаком цукор і трохи лимонної кислоти, кип'ятимо на слабкому вогні близько 5 хвилин.
7. Вимикаємо - і даємо настоятися до повного охолодження.
8. Nalivaem компот в графіті, охолоджуємо його до потрібної температури і подаємо до столу.