Компот з фруктів і ягід: 3 рецепт
(покроковий рецепт з фото)
У рецепті я напишу, як приготувати компот з фруктів і ягід в трьох доступних варіантах: це компот зі свіжих фруктів, із заморожених і з сушених. Дивіться!
Компоти є невід'ємною частиною дитячого харчування, це корисний і смачний напій для дітей будь-якого віку. Він більш щадний для дитячого шлунка, ніж сік, але не менш корисний і вітамінний. Завдяки швидкій варінні, всього 5 хвилин, в компоті зберігається більша частина вітамінів, які переходять з фруктів в воду.
- Яблуко - 3 штуки (варіант 1)
- М'ята свіжа - 1 пучок (варіант 1)
- Цукор - За смаком (варіант 1)
- Сушені фрукти (яблуко, груша) - 200 грам (варіант 2)
- Сухофрукти - 10 штук (варіант 2)
- Цукор - За смаком (варіант 2)
- Заморожені сливи - 100 грам (варіант 3)
- Заморожені вишні - 100 грам (варіант 3)
- Заморожена смородина чорна - 100 грам (варіант 3)
- Цукор - За смаком (варіант 3)
- Вода - 1 літр (для кожного варіанта)
1. Перший варіант приготування компоту - з сезонних або свіжих фруктів. Беріть ті фрукти, які є зараз під рукою, у мене це яблука. Я люблю додавати м'яту в компоти, вона приємно доповнює і освіжає.
2. Вимийте ретельно яблука і м'яту. У яблук видаліть серцевину, поріжте скибочками невеликими.
3. Залийте яблука і м'яту водою, додайте цукор і доведіть компот до кипіння.
4. Проваріть компот 5 хвилин, вимкніть і дайте йому охолонути.
5. Другий варіант - компот із сушених фруктів (ягід). У такі компоти я часто додаю сушені трави, шипшина. Сьогодні у мене сушена бузина, з нею компот набуває неймовірно солодкий аромат і смак.
6. Покладіть сушки і шипшина в каструлю, додайте цукор, залийте водою і доведіть компот до кипіння.
7. provara 5 хвилин, зніміть з вогню. Дайте настоятися і охолонути компоту.
8. І найідеальніший варіант для зими - заморозка! Для компоту не потрібно заздалегідь розморожувати фрукти-ягоди.
9. Доведіть до кипіння воду, додайте цукор і фрукти-ягоди, проваріть компот 5 хвилин.
10. Готовий компот остудіть і можна пити.
11. Приємного!