Компот зі свіжих фруктів
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися простим рецептом і показати, як приготувати компот зі свіжих фруктів. Натуральний, корисний, ароматний і дуже смачний - ідеальний напій для літа, коли є достаток фруктів.
Вказати точну кількість цукру дуже складно. Все залежить від ваших смакових уподобань і обраних фруктів. Іноді сік лимона взагалі не потрібен, а при необхідності можете замінити його лимонною кислотою. Це прекрасна альтернатива покупним напоїв.
Щоб зробити аромат напою ще прекраснішим, в кінці варіння можна покласти в компот щіпку кориці або ж трохи гвоздики.
- Вода - 5-6 літрів
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 1-2 склянок
- Персики - 0, 5 кілограма
- Зливи - 0, 5 кілограма
- Вишня - 300 грам
- Яблука - 400 грам
1. Для кольору дуже рекомендую додати вишню або черешню. Вимийте ягоди, обсушити і викладіть у велику каструлю. Кісточки діставати не потрібно.
2. Вимийте яблука і наріжте. Абрикоси і сливи додадуть компоту особливий аромат. Їх можна викласти цілком. Або ж можна порізати їх на половинки і дістати кісточки.
3. Всі фрукти залийте чистою водою і відправте на вогонь. Доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму.
4. Додайте за смаком цукор. Акуратно перемішайте і проваріть компот хвилин 10. Потім вичавіть туди сік половинки або цілого лимона. Томіть ще 5 хвилин.
5. Після зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште до повного охолодження. Так він зможе настоятися. Ось і весь секрет приготування компоту. Він дуже смачний і чудово втаязикє спрагу.