Компот із сухофруктів і свіжих яблук
(покроковий рецепт з фото)
Спека вже починає підкошувати наші ноги. Весь час хочеться випити якийсь охолоджуючий напій, який погасить нашу спрагу нема на пару хвилин, а на кілька годин. Пропоную один з таких.
Тому я розповім вам, як приготувати компот з сухофруктів і свіжих яблук. Дуже освіжаючий, трохи кислий і в міру солодкий. Такий, яким і повинен бути. У цьому рецепті можна замінити яблука на груші, але мені подобається саме з ними. Діти просто в захваті від цього напою. Для них я варю його в великих кількостях.
- Вода - 7 літрів
- Сухофрукти - 500 грам
- Цукор - 150 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Лимон - 1/3 штуки
Яблуко і лимон помийте, очистіть від шкірки, наріжте невеликими скибочками. Покладіть їх разом з сухофруктами і цукром в каструлю.
Закип'ятіть воду, а потім всипте в неї всі інгредієнти. Я готувала на природі на багатті, але на плиті робиться все абсолютно також.
Варіть на середньому вогні протягом 35 хвилин. Тоді прохолодний компот. Можете процідити його від фруктів і пробувати.