Рецепт Компот зі свіжих яблук фото

Компот зі свіжих яблук
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Напої, Компоти

В пору літніх овочів і фруктів потрібно тільки і встигати, що робити які-небудь заготовки на зиму. Хочу і я поділитися з вами рецептом заготовки. Ось, як приготувати компот зі свіжих яблук.

Щоб приготувати смачний компот, досить мати фрукти або ягоди. Можна робити з сушених або заморожених. Але самий смачний і корисний компот - зі свіжих продуктів. Найбільша кількість вітамінів передається безпосередньо в воду, а звідти вже нам. До того ж в рідкому вигляді корисних речовин навіть більше. Тому що концентрація вище!

  • Яблука - 1 кілограм
  • Цукор - 400 грам
  • Лимон, сік лимона - За смаком
  • Вода - 3 L
компот зі свіжих яблук - фото крок 1
Промиваємо яблука. Вивалюємо їх в таз і заливаємо водою. Там відмочують і відмиванням. Далі нарізаємо яблучка на шматочки. Огризко не викидаємо. Їх також можна класти в компот. Виходить ще більш насиченим. До того ж яблучні кісточки шалено корисні!
компот зі свіжих яблук - фото крок 2
Заливаємо в каструлю воду. Закладаємо нарізані яблука і заливаємо їх водою. Якщо ви хочете зробити більше або менше компоту, то розраховуйте пропорцію рівномірно. Коли яблука скипить разом з водою, зменшуємо газ. Варимо компот півгодини, додавши цукор за 15 хвилин до готовності.
компот зі свіжих яблук - фото крок 3
Коли яблука стануть зовсім м'якими, нарізаємо лимончик. Можна просто видавити сік. Порцію розраховуйте на свій смак. Хтось любить більш концентрований, хтось менше. Взагалі, цукор і зовсім можна не класти. Тоді в лимоні необхідності теж не буде. Все залежить від якості і кількості яблук по відношенню до кількості води.
компот зі свіжих яблук - фото крок 4
Коли компот звариться, вимикаємо його. Можна пити вже гарячим, замість чаю. Але в спеку краще, звичайно, охолодити його. Подавати компот я буду в процеженном вигляді. Освіжаючий смачний, скажу я вам!

Схожі рецепти