Компот зі свіжих яблук
(покроковий рецепт з фото)
В пору літніх овочів і фруктів потрібно тільки і встигати, що робити які-небудь заготовки на зиму. Хочу і я поділитися з вами рецептом заготовки. Ось, як приготувати компот зі свіжих яблук.
Щоб приготувати смачний компот, досить мати фрукти або ягоди. Можна робити з сушених або заморожених. Але самий смачний і корисний компот - зі свіжих продуктів. Найбільша кількість вітамінів передається безпосередньо в воду, а звідти вже нам. До того ж в рідкому вигляді корисних речовин навіть більше. Тому що концентрація вище!
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 400 грам
- Лимон, сік лимона - За смаком
- Вода - 3 L
Промиваємо яблука. Вивалюємо їх в таз і заливаємо водою. Там відмочують і відмиванням. Далі нарізаємо яблучка на шматочки. Огризко не викидаємо. Їх також можна класти в компот. Виходить ще більш насиченим. До того ж яблучні кісточки шалено корисні!
Заливаємо в каструлю воду. Закладаємо нарізані яблука і заливаємо їх водою. Якщо ви хочете зробити більше або менше компоту, то розраховуйте пропорцію рівномірно. Коли яблука скипить разом з водою, зменшуємо газ. Варимо компот півгодини, додавши цукор за 15 хвилин до готовності.
Коли яблука стануть зовсім м'якими, нарізаємо лимончик. Можна просто видавити сік. Порцію розраховуйте на свій смак. Хтось любить більш концентрований, хтось менше. Взагалі, цукор і зовсім можна не класти. Тоді в лимоні необхідності теж не буде. Все залежить від якості і кількості яблук по відношенню до кількості води.
Коли компот звариться, вимикаємо його. Можна пити вже гарячим, замість чаю. Але в спеку краще, звичайно, охолодити його. Подавати компот я буду в процеженном вигляді. Освіжаючий смачний, скажу я вам!