Яблучний компот зі свіжих яблук
(покроковий рецепт з фото)
Компоти з фруктів дуже корисні для здоров'я, так як багаті вітамінами. Їх обов'язково слід включати в свій раціон. Особливо яблучні компоти актуальні в зиязикай період, коли інших фруктів мало.
Якщо вам цікаво, як приготувати яблучний компот зі свіжих яблук, то прочитайте цей рецепт. Такий компот відмінно освіжає в жарку погоду. Взимку він дарує заряд бадьорості і вітамінів.
- Яблука - 6 штук
- Вода - 1, 5 L
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Свіжа м'ята - 3-4 штук (листочки)
- Мед, лимон, обкладинка - За смаком
Яблука вимийте і очистіть від шкірки за бажанням, але це не обов'язково. Вам необхідно очистити їх від серцевини і кісточок. Потім наріжте фрукти великими часточками.
Візьміть каструльку відповідного розміру, влийте в неї півтора літра води. Поставте каструльку на невеликий вогонь, доведіть воду до кипіння. Фрукти для компоту краще кидати в киплячу рідину, так вони віддадуть більше вітамінів.
Коли вода закипить, киньте в неї нарізані часточками свіжі яблука. Як тільки компот знову закипить, зменшіть вогонь до мінімуму. Додайте цукор. Якщо ви використовуєте яблука кислих сортів, то можете додати більше цукру. Накрийте компот кришкою, варіть його п'ятнадцять хвилин.
Коли компот буде готовий, зніміть його з плити, дайте йому охолонути. А потім перелийте в скляний глечик, попередньо додавши свіжу м'яту і за бажанням мед, корицю або часточки лимона. Подавайте компот охолодженим.