Кисіль із заморожених ягід
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, корисний і ароматний кисіль з ягід можна готувати цілий рік. Для цього потрібно зробити заготовки з ягід асорті. Морозити можна будь-які ягоди і насолоджуватися ароматом літа кожен день.
Для приготування можна використовувати один вид ягід або ж асорті. Вибирайте ті ягоди, які любите. У мене в рівних пропорціях вишня, малина і чорна смородина, а також гілочка китайського лимонника, його пряний смак вдало доповнює напій. Немає точних пропорцій цукру і крохмалю. Перший раз готуйте за рецептом, а далі корегуйте на свій смак.
- Малина - 200 грам
- Вишня - 200 грам
- Чорна смородина - 200 грам
- Лимонник китайський - За смаком
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Крохмаль - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 1, 5 L
- М'ята - За смаком
Підготуємо ягоди, цукор і крохмаль.
Заморожені ягоди висипаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Ягоди товчемо і залишаємо хвилин на 10. Виходить такий насичений компот, як на фото.
З'єднуємо цукор з крохмалем і додаємо воду. Все добре перемішуємо.
Ягідний компот проціджуємо через сито і наливаємо в каструлю.
Виливаємо в компот суміш з крохмалю і цукру, перемішуємо.
Безперервно помішуючи, доводимо до кипіння.
Кисіль готовий, трохи охолоджуємо і наливаємо в склянки.
Коли на поверхні утворюється тонка Киселева плівка, можна доповнити напій маленькими ягодами і листочками м'яти.
Пийте на здоров'я.
Пийте на здоров'я.