Рецепт Кисіль із заморожених ягід фото

Кисіль із заморожених ягід
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Малина, Смородина, Вишня, Чорна смородина, Заморожена вишня
Дієтичне харчування
На полуденок
Солодке, Напої, Кислий

Смачний, корисний і ароматний кисіль з ягід можна готувати цілий рік. Для цього потрібно зробити заготовки з ягід асорті. Морозити можна будь-які ягоди і насолоджуватися ароматом літа кожен день.

Для приготування можна використовувати один вид ягід або ж асорті. Вибирайте ті ягоди, які любите. У мене в рівних пропорціях вишня, малина і чорна смородина, а також гілочка китайського лимонника, його пряний смак вдало доповнює напій. Немає точних пропорцій цукру і крохмалю. Перший раз готуйте за рецептом, а далі корегуйте на свій смак.

  • Малина - 200 грам
  • Вишня - 200 грам
  • Чорна смородина - 200 грам
  • Лимонник китайський - За смаком
  • Цукор - 4-5 Ст. Ложок
  • Крохмаль - 2-3 Ст. Ложок
  • Вода - 1, 5 L
  • М'ята - За смаком
кисіль із заморожених ягід - фото крок 1
Підготуємо ягоди, цукор і крохмаль.
кисіль із заморожених ягід - фото крок 2
Заморожені ягоди висипаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
кисіль із заморожених ягід - фото крок 3
Ягоди товчемо і залишаємо хвилин на 10. Виходить такий насичений компот, як на фото.
кисіль із заморожених ягід - фото крок 4
З'єднуємо цукор з крохмалем і додаємо воду. Все добре перемішуємо.
кисіль із заморожених ягід - фото крок 5
Ягідний компот проціджуємо через сито і наливаємо в каструлю.
кисіль із заморожених ягід - фото крок 6
Виливаємо в компот суміш з крохмалю і цукру, перемішуємо.
кисіль із заморожених ягід - фото крок 7
Безперервно помішуючи, доводимо до кипіння.
кисіль із заморожених ягід - фото крок 8
Кисіль готовий, трохи охолоджуємо і наливаємо в склянки.
кисіль із заморожених ягід - фото крок 9
Коли на поверхні утворюється тонка Киселева плівка, можна доповнити напій маленькими ягодами і листочками м'яти.
Пийте на здоров'я.

Схожі рецепти