Журавлинний морс із заморожених ягід
(покроковий рецепт з фото)
Всі чули про користь журавлини, але, якщо під рукою немає свіжих ягід, то спробуйте приготувати журавлинний морс із заморожених ягід. Він містить не менше вітамінів ніж тільки що зібрана журавлина.
Якщо ви любите ароматні й пряні напої, то вам може сподобається трохи вдосконалений рецепт цього морсу. Коли вода в каструлі стане закипати, закиньте туди паличку кориці і кілька штук гвоздики. Цукор в цьому випадку краще замінити на мед.
Вживати такий морс можна в теплому вигляді як тонізуючий засіб і навіть як ліки від застуди.
- Журавлина заморожена - 250 грам
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 літр
Заморожену журавлину промийте під холодною водою і викладіть її в чашу блендера. Дайте ягодам трохи розморозиться, приблизно 20 хвилин. Потім перемеліть їх в пюре за допомогою блендера. Робіть це акуратно, щоб журавлинний сік не потрапив на одяг або якусь поверхню.
Візьміть марлю і складіть її вдвічі. З її допомогою відіжміть журавлинний сік в окрему ємність. А що залишився в марлі макуха викладіть в каструлю і залийте літром чистої води. Поставте каструлю на середній вогонь.
Варити морс потрібно до закипання. Коли вода закипить, туди додайте столову ложку цукрового піску. Помішуючи морс ложкою, почекайте, поки цукор повністю розчиниться.
В принципі, на цьому етапі морс можна процідити і вже вважати готовим. Але я вважаю за краще робити його більш насиченим. Тому я беру вичавлений журавлинний сік і додаю в каструлю приблизно 1/3 від усього обсягу. Коли морс охолоне - його можна вживати.