Рецепт Домашнє вино з ягід фото

Домашнє вино з ягід
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Чорноплідна горобина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 25
Час приготування: 118 дн. 18 г. 0 хв.

Вино може бути не тільки виноградним, яблучним або смородиновим. Смачне домашнє вино виходить з стиглої і соковитою чорноплідної горобини.

Опис приготування:

При приготуванні домашнього вина з ягід враховуйте, що 10-12 кілограмів ягоди перетвориться в 6-7 літрів вина. Цукор я беру з розрахунку"півсклянки на кілограм" . До речі, якщо вино вдасться несолодким, можна буде його підсолодити, про що я зараз і розповім.

  • Чорноплідна горобина - 10-12 кілограм
  • Цукор - 6-7 склянок
домашнє вино з ягід - фото крок 1
Ягоди мити не треба. Бруд з них піде під час фільтрації, зате промивши їх, ви можете позбутися від тих дріжджових бактерій, які життєво необхідні будь-якій провину.
домашнє вино з ягід - фото крок 2
Передавите ягоду. Можете робити це руками, я іноді використовую блендер.
домашнє вино з ягід - фото крок 3
Додайте цукор.
домашнє вино з ягід - фото крок 4
Гарненько все перемішайте, залиште бродити на тиждень в теплому місці, перемішуйте суміш кожен день, щоб цвіль не з`явилася. Потім відцідити сік, а мезгу ретельно відіжміть, але не викидайте. Вона може ще стати в нагоді в приготуванні нової партії вина.
домашнє вино з ягід - фото крок 5
Сік перелийте в банку, а мезгу повторно зацукрувати, залиште бродити ще на тиждень. У нас вийде аналогічний сік, що і після першого тижня, його ми потім додамо до першого соку.
домашнє вино з ягід - фото крок 6
А на банку з першим отриманим соком слід поставити гідрозатвор. Найпростіший гідрозатвор можна зробити, наприклад, так. У центрі кришки, якої щільно можна буде потім закрити банку з заграв соком, просверливается (або пробивається) отвір, рівне по діаметру перетину відвідної трубки (шланга).
домашнє вино з ягід - фото крок 7
Саму трубку слід потім протягнути через отвір в кришці і чимось відповідним прогріти кінчик трубки, таким чином, збільшивши її діаметр, щоб вона щільно сиділа в отворі.
домашнє вино з ягід - фото крок 8
Ось, власне, і все. Кришку - на банку, інший кінчик трубки - в будь-який відповідний посудину з водою. Таким чином контакт майбутнього вина з атмосферою буде мінімальним, надлишкового тиску газів дорога відкрита, до того ж немає ризику, що вино"задихнеться" від тих же газів, що часто трапляється при використанні гумової рукавички.
домашнє вино з ягід - фото крок 9
Поки сік бродить, стежте за повторно зацукровані мезгой. Перемішуйте її регулярно. Потім, через тиждень, першу порцію соку звільняємо від гідрозатвори і підходящої ложкою або ситечком знімаємо з поверхні вина піднялася піну.
домашнє вино з ягід - фото крок 10
Другу порцію соку, яку ми викрутили з мезги, зрозуміла справа, змішуємо з першою порцією соку, розливаємо по банках, закупорюємо гідрозатворів і прибираємо в темне, але не саме прохолодне місце для продовження процесу.
домашнє вино з ягід - фото крок 11
Продовжуємо фільтрувати вино щотижня протягом місяця. Ще одна вкрай бажана процедура - це періодична (хоча б раз в два тижні після місячного бурхливого бродіння) стимуляція подальшого зростання спіртуозность дріжджів азотовмісний"підгодовуванням" . Для цього в виноробстві зазвичай використовують водний розчин хлориду амонію (в аптеках продається як"нашатир" ): буквально краплю на літр вина з подальшим перемішуванням самого вина. Ця процедура сприяє посиленню життєдіяльності потрібних нам бактерій, тим самим не даючи затухати бродінню і як наслідок - впливаючи на покладену для вина спиртову фортеця.
Через два місяці, спробувавши вино і знайшовши його не сильно солодким, можете зробити подслащивание. Відміряна порція цукру міститься або в бавовняний мішечок, або - на бавовняну тканину.
домашнє вино з ягід - фото крок 12
Мішечок з цукром (або тканину, зібрану в мішечок) слід перетягнути у горловини підходящої мотузкою і опустити в ємність з вином так, щоб мішечок повністю занурився в вино, залишаючись при цьому на максимально близькій відстані до поверхні самого вина.
домашнє вино з ягід - фото крок 13
Цукор буде розчинятися близько тижня.
Після цього ви зможете розлити вино по пляшках, тільки будьте обережні з закупоркою: потрібно впевнитися, що вино перебродило, а то можуть вибухнути пляшки.
Домашнє вино з ягід виходить дуже насиченим і яскравим.

Схожі рецепти