Рецепт Вино з ягід фото

Вино з ягід
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Полуниця
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 75 дн. 5 г. 0 хв.

Ягідне вино дуже часто готують в домашніх умовах. Одним з найпопулярніших - є вино з полуниці. Напій виходить дуже смачним, з п'янким ягідним ароматом. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Слід пам'ятати, що співвідношення продуктів завжди повинно бути таким: 1 частина цукру, 1, 5 частини води, 1, 5 частини ягід. Фортеця такого вина - де-до 16-18 ° C. Найкраще зберігати напій в темному місці, наприклад - в погребі, але не довше року, адже далі смак вина погіршується. Хай щастить!

  • Полуниця - 1, 5 кілограма
  • Вода - 1, 5 L
  • Цукор - 1 кілограм
вино з ягід - фото крок 1
Полуницю ретельно промийте, видаліть плодоніжки.
вино з ягід - фото крок 2
Змішайте воду з цукром. Доведіть сироп до кипіння, потім остудіть.
вино з ягід - фото крок 3
Розімніть полуницю ложкою або виделкою і помістіть в чисті скляні банки. Залийте сиропом з урахуванням того, що 1/5 частина банки повинна бути вільна. Перемішайте вміст, залиште бродити при температурі 15-20 ° С. Щоб ягоди не пліснявіли, кілька разів на день перемішуйте їх дерев'яною ложкою.
вино з ягід - фото крок 4
Через 7 днів процідіть сік, відокремивши його від маси. Розлийте рідина по чистим пляшках або банкам.
вино з ягід - фото крок 5
Щільно закупорьте ємності з вином кришками або пробками. У центрі кожної кришки зробіть дірку і вставте в неї шматок гумової трубки. Вільний кінець трубки помістіть в ємність з чистою водою. Вже через 5 тижнів з вина піде весь осад, і воно помітно посвітлішає. Тоді знову перелийте його в чисті пляшки і закупорьте. Через 2 місяці вино буде готовим до вживання.
вино з ягід - фото крок 6
Готове вино потрібно зберігати при температурі 8-12 ° С не більше 12 місяців.

Схожі рецепти