Желе із соку
(покроковий рецепт з фото)
Низькокалорійний і смачний десерт - желе з соку. На його приготування і застигання піде близько години. Підійде будь-який ваш улюблений сік - всього пару стаканів. Желе можна прикрасити фруктами і ягодами.
Желе із соку не містить калорій і представляє відмінний дієтичний десерт. А виглядає желе завжди святково! Я часто готую желе і на дитячі, і на дорослі свята. Ради бувають і ті, та інші. Бажають замість цукру можуть використовувати замінник.
Отже, як приготувати желе з соку?
1. У каструлі змішайте дві склянки улюбленого соку з желатином. Залиште на годину, щоб желатин набряк. У мене є апельсиновий сік, тому моє желе буде жовтим. Але можна використовувати будь-який сік, який є у вас в холодильнику.
2. По закінченню години в сік з набряклим желатином додайте ложка цукру і відправте каструлю на вогонь. Заважайте желе дерев'яною ложкою до розчинення цукру і желатину. Прогрейте, але не киплячі аргументів!
3. Зніміть каструлю з вогню. У сполоснути водою формочки влийте желе. Дно формочки можна викласти ягідками або фруктами. У зв'язку з тим, що я використовую апельсиновий сік, я викладу пару часточок апельсина. Попередньо знімаю шкірку і вибираю кісточки. Робота - копітка, але є очищені фрукти в желе - дуже приємно! Заливаю формочки сумішшю і залишаю охолонути при кімнатній температурі. Потім прибираю в холодильник до охолодження. Перед тим, як прибрати формочки з желе а холодильник, затягую їх прозорою харчовою плівкою. Желе вбирає запахи і мені не хочеться, щоб воно пахло бутербродами з ковбасою.
4. Виберіть желе з форми (опустіть форму в гарячу воду, щоб зробити це було легше). Красиво виглядає кольорове желе з соку, подану з кулькою морозива або збитими вершками.
Смачного!
- Сік - 2 склянки (апельсиновий, персиковий, ананасовий і ін.)
- Желатин - 25 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
Отже, як приготувати желе з соку?
1. У каструлі змішайте дві склянки улюбленого соку з желатином. Залиште на годину, щоб желатин набряк. У мене є апельсиновий сік, тому моє желе буде жовтим. Але можна використовувати будь-який сік, який є у вас в холодильнику.
2. По закінченню години в сік з набряклим желатином додайте ложка цукру і відправте каструлю на вогонь. Заважайте желе дерев'яною ложкою до розчинення цукру і желатину. Прогрейте, але не киплячі аргументів!
3. Зніміть каструлю з вогню. У сполоснути водою формочки влийте желе. Дно формочки можна викласти ягідками або фруктами. У зв'язку з тим, що я використовую апельсиновий сік, я викладу пару часточок апельсина. Попередньо знімаю шкірку і вибираю кісточки. Робота - копітка, але є очищені фрукти в желе - дуже приємно! Заливаю формочки сумішшю і залишаю охолонути при кімнатній температурі. Потім прибираю в холодильник до охолодження. Перед тим, як прибрати формочки з желе а холодильник, затягую їх прозорою харчовою плівкою. Желе вбирає запахи і мені не хочеться, щоб воно пахло бутербродами з ковбасою.
4. Виберіть желе з форми (опустіть форму в гарячу воду, щоб зробити це було легше). Красиво виглядає кольорове желе з соку, подану з кулькою морозива або збитими вершками.
Смачного!