Зефір яблучний
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експериментувати на кухні і балувати своїх рідних власноруч приготованими десертами, скористайтеся цим рецептом і приготуйте смачний яблучний зефір. Буде дуже смачно!
Смачний, ароматний, пористий і найголовніше - натуральний яблучний зефір не так і складно приготувати вдома. Якщо вам подобається самому готувати смачні десерти, ви обов'язково повинні спробувати приготувати зефір яблучний за цим рецептом. Найголовніше - точно зважити всі інгредієнти, використовувати якісний агар-агар і ретельно збити зефірної масу.
- Яблука - 4-5 штук(200 грам пюре)
- Цукор - 420 грам(200 - для яблучного пюре, 220 - для сиропу)
- Якщо-якщо - 5 грам
- Вода - 80 грам
- Яйце - 1 штука (білок - 30 грам)
- Ванілін - 1 щіпка (на кінчику ножа)
Яблука розрізати на половинки і очистимо від насіння.
Викладаємо яблука на деко і запікаємо хвилин 25 в розігрітій до 180 градусів духовці.
Вискребают запечену м'якоть яблук і протираємо її через сито. Готового пюре нам знадобиться 200 грам.
Засипаємо пюре цукром, додамо ваніль і трохи проварити, щоб цукор розчинився. Потім пюре охолоджуємо.
Агар-агар заливаємо водою, нехай постоїть хвилин 40-50.
Остигнуло яблучне пюре збиваємо до легкого посветления, додаємо в нього половину білка, збиваємо хвилин 5. Потім додаємо білок, що залишився і збиваємо ще хвилин 5. В результаті маса стане білою і пишною.
Паралельно з взбиванием будемо готувати сироп. Ставимо агар-агар на вогонь і нагріваємо.
Додаємо цукор, розмішуємо і доводимо до кипіння.
Даємо покипіти хвилин 5-6. Маса буде пінитися!
Готовий сироп буде стікати тонкою "ниткою" з лопатки.
Тонкою цівкою додаємо сироп у збите з білком пюре. І весь час збиваємо!
Збиваємо хвилин 5-7, поки маса не стане щільною і тягучою.
Застеляємо листи пергаментом і відкидають майбутні зефіркі. Вони повинні сохнути не менш доби.
Посипаємо підсохлий зефір цукровою пудрою.
Можна склеїти половинки зефірок між собою.