Рецепт Зефір по-домашньому фото

Зефір по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
Для дітей , Десерт
Десерти , Зефір
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування зефіру по-домашньому. Зефір в домашніх умовах приготувати зовсім нескладно.

Опис приготування:

Найголовніше в приготуванні зефіру в домашніх умовах - гранично точно дотримуватися стадії приготування і пропорції. Виходить зефір ніжним і дуже смачним.

  • Цукор - 4 склянки
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Желатину - 10 грам
  • Кислота лимонна - 0, 5 чайних ложки
  • Соди - За смаком (на кінчику ножа)
  • Ароматизатор, барвник - За смаком
зефір по-домашньому - фото крок 1
1. Щоб желатин набряк, замочимо його в холодній воді (робимо це заздалегідь). У каструлю насипаємо цукор, наливаємо води і доводимо до кипіння. Додаємо при бажанні харчових барвників і ароматизаторів. Коли сироп закипить, варимо три хвилини і додаємо желатин. Знімаємо з вогню і гарненько перемішуємо.
зефір по-домашньому - фото крок 2
2. Хвилин п'ять міксером збиваємо ще гарячу суміш. Потім хвилин п'ять суміші даємо відпочити. Потім знову трохи збиваємо.
зефір по-домашньому - фото крок 3
3. Додаємо в суміш лимонної кислоти і соду. Хвилин десять збиваємо ще. Маса повинна стати густий, а її обсяг повинен помітно збільшитися.
зефір по-домашньому - фото крок 4
4. На силіконову або скляну поверхню за допомогою ложки або шприца викладаємо попередньо охолоджену масу, маса виходить досить липкою. Ми залишаємо заготовки, при кімнатній температурі, на цілу ніч.
зефір по-домашньому - фото крок 5
5. Вранці половинки зефіру знімаємо і по дві штучки склеюємо. Зефір готовий.

Схожі рецепти