Здоровий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Що собою являє здорова випічка? відсутність глютену, дріжджів і додавання корисних інгредієнтів. Зараз я стала часто зустрічати такі рецепти. Вони нітрохи не гірше за смаком звичним нам.
Наприклад, я розповім вам про те, як приготувати здоровий хліб з цільнозерновий борошна. Суміш не містить молочні продукти і цукор. Тісто замішується на основі настойки з стевії. Це таке лікувальна рослина, яке має корисні мікроелементи і має солодкуватий смак.
- Борошно пшеничне - 500 грам (цільнозерновий)
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Стевія - 0, 5 чайних ложки
- Вода кип'ячена - 200 мілілітрів
Стевію залийте окропом на 15 хвилин.
У глибоку миску всипте борошно. Додайте соду, гаситься лимонним соком.
Потім додайте сіль і масло.
В кінці в масу влийте настойку стевії через ситечко.
Замішайте щільне тісто. Залиште його на 20 хвилин під рушником в теплому місці.
Чавунну сковороду або форму для випічки присипте борошном. Розподіліть в ній тісто.
Запікайте здоровий хліб 20-30 хвилин в духовці при 180 градусах або на конфорці на повільному вогні. Все готово! приємною дегустації!