Заварний крем для еклерів
(покроковий рецепт з фото)
Крем завжди стане в нагоді на кухні. Його можна використовувати в якості начинки для різних страв або просто їсти ложкою з чаєм. Ось, як приготувати заварний крем для еклерів. Дивіться і пробуйте!
Щоб отримати заварний крем відмінної якості, природно, необхідні тільки якісні продукти. Жирне молоко, домашні яйця і справжній ванілін зроблять свою справу. Але і вам належить трохи попрацювати, щоб крем став повітряним і ніжним на смак. Дотримуйтесь рецептом, ось і весь секрет!
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 40-50 грам
- Цукор - 200 грам
- Ванілін - 1 штука
Розбиваємо яйця відразу в каструлю, так як ми будемо в подальшому ставити суміш на вогонь. Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера найретельнішим чином.
Просіваємо борошно через сито, поступово підсипаючи її в яйця. Збиваємо щоразу після додавання борошна. Робимо це порційно. В кінці кладемо ванілін.
Розводимо яєчно-борошняну суміш у прохолодному молоці. Знову збиваємо. Ставимо каструлю на вогонь. Не перестаючи помішувати, на невеликому вогні доводимо консистенцію до кипіння. Крем можна зробити менш або більш густим. Для загустіння збільште час перебування крему на плиті.
У випадку з еклерами краще робити крем менш рідким, щоб він не витікав з тістечок. Перед подачею крем необхідно остудити. Щоб начинити еклери, потрібно просто розрізати їх уздовж гострим ножем або набити кремом через товстий шприц або спеціальне пристосування. Частування готове. Насолоджуйтесь ніжним смаком вишуканого десерту!