Глазур для еклерів
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, що не помилюся, якщо скажу, що еклери - це одні з найулюбленіших тістечок у більшості. Глазур для них буває різна, в моєму рецепті це буде французька глазур "гляссаж" з zhelatinom.
Якщо надумали приготувати еклери і не знаєте, яку глазур приготувати, рекомендую приготувати французьку глазур, яка називається - "блиск" . Готувати її дуже просто, розповім і покажу як, дивіться покрокову інструкцію до рецептом.
- Молоко - 700 мілілітрів(600 мл. - в вершках, 100 мл. - в тісто)
- Яйця - 10 штук(6 жовтків - в вершках, 4 яйця - в тісто)
- Цукор - 234 грам(130 грам - в вершках, 90 грам - в глазур, 14 грам - в тісто)
- Кукурудзяний крохмаль - 70 грам
- Вершкове масло - 157 грам(45 грам - в вершках, 112 грам - в тісто)
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Вода - 320 мілілітрів(70 мл. - в глазур, 250 мл. - в тісто)
- Какао - 30 грам
- Желатин - 5-6 грам
- Борошно - 190 грам
- Сіль - 5 грам (в тісто)
Підготуйте інгредієнти.
Насамперед займіться кремом, для цього доведіть до кипіння 600 мл. Молока, додайте в нього ванільний цукор.
Розітріть 130 грам цукру і 6 яєчних жовтків.
Додайте до жовтків крохмаль, добре розмішайте.
Влийте до жовтків гаряче молоко тонкою цівкою, не перестаючи заважати віночком.
Перелийте молоко з жовтками знову в сотейник, нагрійте до кипіння і варіть після цього 2 хвилини при інтенсивному помішуванні.
Вмішайте в крем 45 грам охолодженого вершкового масла.
Накрийте крем "встик" харчовою плівкою і поставте в холодильник охолоджуватися.
Далі займіться глазур'ю - "блиск", для цього замочіть в холодній воді желатин.
Влейте в сотейник 70 мл. Води, додайте 90 грам цукру і нагрівайте до кипіння.
Додайте в сотейник какао і добре розмішайте.
Додайте в сотейник желатин і теж добре розмішайте.
Щоб не було грудочок, procedureit "словник" через ситечко.
Накрийте глазур "встик" харчовою плівкою і поставте в холодильник охолоджуватися.
Займіться тестом для еклерів, для цього влийте в сотейник 100 мл. Молока, 250 мл. Води, додайте сіль, цукор і вершкове масло, нагрійте до кипіння, але не кип'ятіть.
Всипте в нагріте молоко відразу всю муку, інтенсивно розмішайте, доти, поки тісто не стане відставати від стінок сотейника.
По одному введіть в тісто 250 грам яєць, це приблизно 4 штуки, кожне яйце ретельно втручайтеся в тісто, можна користуватися міксером.
Готове тісто перекладіть в кондитерський мішок.
Отсадіте еклери на лист пергаменту, виделкою зробіть борозенки.
Випікайте в цілому 30 хвилин при температурі 180 градусів, через 18 хвилин скиньте жар і продовжуйте випікати. Відразу не виймайте готові еклери з духовки, дайте їм трохи охолонути прямо в духовці з відкритими дверцятами.
Зробіть на еклери бічний надріз і заповніть їх кремом.
Заповніть таким чином все еклери.
"блиск" помістіть на "водяну баню", нагрійте до кімнатної температури.
Умочуйте еклери в глазур - "блиск" або наносите глазур кулінарної пензлем.
Дайте глазурі стабілізуватися в прохолодному місці і можна подавати смачні тістечка до кави або до чаю.