Рецепт Найкраще тісто для еклерів фото

Найкраще тісто для еклерів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Заварне тісто
Дієтичне харчування, Для діабетиків
На вечерю, На природу, На святковий стіл
Випічка, Еклери

Дуже просте тісто для еклерів, яке припаде до смаку кожному. Печіть на здоров'я і фантазуйте з начинками!

Довго не могла зрозуміти, як приготувати гарне тісто для еклерів, щоб воно вийшло як в кращих кафетеріях міста. З кожним наступним разом еклери ставали все смачніше. І я зрозуміла в чому секрет! Саме головне не переборщити з яйцями. Уважно стежте за консистенцією тесту. Не повторюйте мою помилку - не відчиняйте духовку поки еклери готуються, інакше перша партія еклерів у вас точно не підніметься, занадто ніжне тісто.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Яйця - 4-5 штук
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
1
У розігріту каструлю додайте такі інгредієнти: вершкове масло, сіль, цукор і воду. Перемішайте і дайте вмісту закипіти.
2
Після повного розчинення масла додайте в каструлю борошно і продовжуйте заважати. Як тільки ви помітили, що тісто стало залишатися на ложці, а не стікати з неї, вимикайте вогонь. Нехай тісто охолоне протягом 15 хвилин.
3
Через 15 хвилин додайте в тісто яйця. Робити це слід обережно. Можливо, Усе 4 яйця і не знадобляться. Не поспішаючи вводите в тісто по одному яйцю. Сигналом, що ваше тісто готове, буде його консистенція - воно стане досить густим, але не буде стікати з лопатки.
4
Розігрійте духовку до 180 градусів.
5
Поки духовка розігрівається, візьміть чистий лист і застеліть на нього лист пергаменту.
6
За допомогою кондитерського шприца або будь-якого іншого пристосування сформуйте на деку ваші майбутні еклери. Розміщуйте еклери на відстані один від одного, щоб тісто змогло піднятися.
7
При температурі 180 градусів випікайте еклери 20 хвилин, потім зменшіть температуру до 160 і випікайте ще 10 хвилин.
8
Готові еклери остудіть і начините улюбленої начинкою.

Схожі рецепти