Найкраще тісто для еклерів
(покроковий рецепт з фото)
Дуже просте тісто для еклерів, яке припаде до смаку кожному. Печіть на здоров'я і фантазуйте з начинками!
Довго не могла зрозуміти, як приготувати гарне тісто для еклерів, щоб воно вийшло як в кращих кафетеріях міста. З кожним наступним разом еклери ставали все смачніше. І я зрозуміла в чому секрет! Саме головне не переборщити з яйцями. Уважно стежте за консистенцією тесту. Не повторюйте мою помилку - не відчиняйте духовку поки еклери готуються, інакше перша партія еклерів у вас точно не підніметься, занадто ніжне тісто.
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйця - 4-5 штук
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
1
У розігріту каструлю додайте такі інгредієнти: вершкове масло, сіль, цукор і воду. Перемішайте і дайте вмісту закипіти.
2
Після повного розчинення масла додайте в каструлю борошно і продовжуйте заважати. Як тільки ви помітили, що тісто стало залишатися на ложці, а не стікати з неї, вимикайте вогонь. Нехай тісто охолоне протягом 15 хвилин.
3
Через 15 хвилин додайте в тісто яйця. Робити це слід обережно. Можливо, Усе 4 яйця і не знадобляться. Не поспішаючи вводите в тісто по одному яйцю. Сигналом, що ваше тісто готове, буде його консистенція - воно стане досить густим, але не буде стікати з лопатки.
4
Розігрійте духовку до 180 градусів.
5
Поки духовка розігрівається, візьміть чистий лист і застеліть на нього лист пергаменту.
6
За допомогою кондитерського шприца або будь-якого іншого пристосування сформуйте на деку ваші майбутні еклери. Розміщуйте еклери на відстані один від одного, щоб тісто змогло піднятися.
7
При температурі 180 градусів випікайте еклери 20 хвилин, потім зменшіть температуру до 160 і випікайте ще 10 хвилин.
8
Готові еклери остудіть і начините улюбленої начинкою.