Заварне тісто для еклерів і профитролей
(покроковий рецепт з фото)
Всі люблять тістечка "еклери" . Звичайно, їх можна купити в будь-якому магазині. Але і приготувати їх зовсім не складно. Сьогодні у мене рецепт тесту для цього чудового десерту.
Заварне тісто готувати просто і швидко. Додаючи яйця, можна перемішувати тісто як ложкою, так і міксером. Головне - в ньому не повинно бути грудочок. Успіху і все у вас обов'язково вийде!
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Борошно - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Куряче яйце - 4 штуки
Підготуйте інгредієнти.
У каструлю налийте воду, викладіть вершкове масло і поставте на плиту.
Нагрійте воду до повного розчинення вершкового масла.
Додайте щіпку солі і борошно.
Вогонь зменшіть до мінімуму і швидко замішують тісто, поки воно почне відставати від стінок каструлі. Повинна вийде однорідна, гладка маса.
Тісто трохи охолодіть і по одному додайте чотири яйця, кожен раз ретельно перемішуючи.
Заварне тісто має бути без грудочок, трохи тягнеться.
Тісто для еклерів і профитролей готове.
Я спекла еклери, які можна наповнити будь-яким кремом.
І маленькі профітролі для супів і бульйонів.