Рецепт Заварне тісто для еклерів і профитролей фото

Заварне тісто для еклерів і профитролей
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Яйця
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 30 хв.

Всі люблять тістечка"Еклери" . Звичайно, їх можна купити в будь-якому магазині. Але і приготувати їх зовсім не складно. Сьогодні у мене рецепт тесту для цього чудового десерту.

Опис приготування:

Заварне тісто готувати просто і швидко. Додаючи яйця, можна перемішувати тісто як ложкою, так і міксером. Головне - в ньому не повинно бути грудочок. Успіху і все у вас обов'язково вийде!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Борошно - 150 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Куряче яйце - 4 штуки
заварне тісто для еклерів і профитролей - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
заварне тісто для еклерів і профитролей - фото крок 2
У каструлю налийте воду, викладіть вершкове масло і поставте на плиту.
заварне тісто для еклерів і профитролей - фото крок 3
Нагрійте воду до повного розчинення вершкового масла.
заварне тісто для еклерів і профитролей - фото крок 4
Додайте щіпку солі і борошно.
заварне тісто для еклерів і профитролей - фото крок 5
Вогонь зменшіть до мінімуму і швидко замішують тісто, поки воно почне відставати від стінок каструлі. Повинна вийде однорідна, гладка маса.
заварне тісто для еклерів і профитролей - фото крок 6
Тісто трохи охолодіть і по одному додайте чотири яйця, кожен раз ретельно перемішуючи.
заварне тісто для еклерів і профитролей - фото крок 7
Заварне тісто має бути без грудочок, трохи тягнеться.
заварне тісто для еклерів і профитролей - фото крок 8
Тісто для еклерів і профитролей готове.
заварне тісто для еклерів і профитролей - фото крок 9
Я спекла еклери, які можна наповнити будь-яким кремом.
заварне тісто для еклерів і профитролей - фото крок 10
І маленькі профітролі для супів і бульйонів.

Схожі рецепти