Рецепт Заварне тісто для профитролей фото

Заварне тісто для профитролей
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Борошно
Пісні страви
На обід
Випічка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Ділюся секретним, але все ж простим рецептом заварного тесту для профитролей. Я готую сирні солоні профитроли, але можна додати більше цукру і зробити випічку солодкої!

Опис приготування:

Рецепт приготування заварного тіста для профитролей простий, але все ж вимагає деяких особливостей. Так, яйця треба додавати строго по одному, кожен раз ретельно перемішуючи тісто. Інакше профитроли не піднімуться! Тому старанно заважайте тісто після додавання кожного нового інгредієнта. Удачі вам!

  • Молоко - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Сир твердий - 120 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйця - 3 склянки
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
заварне тісто для профитролей - фото крок 1
1. Молоко вливаємо в каструлю з товстими стінами, і додамо масло і сіль. Доводимо на повільному вогні до кипіння. Масло має повністю розчинитися!
заварне тісто для профитролей - фото крок 2
2. Починаємо всипати борошно. НЕ продовжуючи помішувати закипіле молоко. Додаємо і заважаємо, поки не залишиться грудочок, а тісто буде легко відходити від стінок каструлі. Трохи остудити, і додамо яйця по одному і тертий сир. Перемішаємо.
заварне тісто для профитролей - фото крок 3
3. Викладаємо невеликі кульки з тіста на деко. Запікаємо 20 хвилин при 190 градусах в духовці.
заварне тісто для профитролей - фото крок 4
4. Ось такі золотисті красені виходять!

Схожі рецепти