Тісто для еклерів
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасне заварне тісто для еклерів, власне полегшить вам сам процес випічки. З цим еластичним тестом легко і приємно працювати. Тісто для еклерів досить довго зберігається в холодильнику.
Хочу з вами поділиться способом приготування тіста для еклерів в домашніх умовах. Все що вам знадобиться для приготування: мука, яйця, вода, масло вершкове та сіль. Тісто має вийде правильної консистенції. Якщо ви струсоне лопатку з тестом, воно впаде цілим шматком в миску - значить у вас все відмінно вийшло. Удачі в приготуванні!
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 250 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 200 грам
Кладемо в каструлю 100г масла і дрібку солі, вливаємо 250мл води.
Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Потім всипаємо 200г борошна.
Тримаємо каструльку на вогні, поки не завариться борошно. Ретельно розмішуємо тісто до однорідної консистенції.
Знімаємо каструлю з вогню.
Дайте тесту трохи охолонути і додайте 4 яйця. Перемішайте.
На початку тісто буде грудочками.
Потім, при постійному перемішуванні, стане однорідною масою.
Готове тісто перекладаємо в пакетик. Зберігати в холодильнику.