Заварні еклери
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте ці смачні заварні еклери і порадуйте своїх близьких людей. Рецепт зовсім не складний, еклери виходять ароматними, м'якими і просто тануть у роті. Обов'язково приготуйте!
Перед вами простий рецепт приготування заварних еклерів. Будуть потрібні найпростіші інгредієнти: вода, маргарин, сіль, борошно пшеничне і яйця. Тісто для еклерів виходить досить універсальним, Ви можете використовувати, як солодку, так і солону начинку. Коли еклери спечуть і охолонуть - зробіть в них отвори для крему або начинки. Хай щастить!
- Вода - 0, 5 склянки
- Маргарин - 150 грам
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - 2 щіпки
В одній ємності з'єднуємо сіль, маргарин і воду. Ставимо на вогонь, кип'ятимо.
Знімаємо ємність з вогню, додаємо борошно.
Ставимо тісто на вогонь, перемішуємо до однорідної маси. Тісто має бути в'язким, якщо виходить занадто рідкісним - додайте ще борошна.
Однорідне тісто зніміть з вогню і остудіть. Додаємо яйце, перемішуємо.
По черзі вбиваємо всі яйця. Ретельно перемішуємо.
Виходить густе і в'язке тісто.
На деко покладіть промазану маслом папір для випічки. Викладіть на деко тісто (викладати можна за допомогою двох ложок). Кладемо еклери в розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо 15-20 хвилин. Потім зменшуємо температуру до мінімуму в 160 градусів і даємо еклери підсохнути 15-20 хвилин. Готовність визначається зубочисткою.
Все готово! Смачного!