Рецепт Еклери (класичний рецепт) фото

Еклери (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Молоко, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Фуршет
Випічка, Солодке, Еклери

Якщо вам дуже хочеться, але ви не знаєте, як приготувати еклери, дотримуйтесь цього класичним рецептом. Як виявилося, він дуже простий, з ним впорається будь-яка господиня Підсолодіть життя своєї сім'ї!

Приготування тесту для еклерів має залишатися традиційним. Але ось начинку ви можете змінювати на свій смак. Я найбільше люблю цей класичний рецепт з заварним кремом. Він ніжний, помірно солодкий і трошки тягучий. Це дуже смачно!

  • Вода - 0, 5 склянки (для тіста)
  • Молоко - 0, 5 склянки (для тіста)
  • Вершкове масло - 115 грам (для тіста)
  • Цукор - 2 чайних ложки (для тіста)
  • Борошно - 1 Склянка (для тіста)
  • Яйця великі - 4 штуки (для тіста)
  • Молоко - 2 склянки (в вершках)
  • Цукор - 0, 5 склянки (в вершках)
  • Жовтки - 5 штук (в вершках)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (в вершках)
  • Кукурудзяний крохмаль - 4 Ст. Ложки (в вершках)
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка (в вершках)
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (в вершках)
  • Вершки - 50 мілілітрів (для глазурі)
  • Темний шоколад - 100 грам (для глазурі)
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (для глазурі)
1
Для приготування тіста з'єднайте в каструлі воду, молоко, олія, цукор і щіпку солі. Доведіть до кипіння, варите, поки масло не розтане.
2
Просійте борошно в каструлю і енергійно заважайте тісто віночком, а потім дерев'яною ложкою. Воно повинно відірватися від каструлі і перестати липнути до ложки.
3
Перекладіть тісто в миску і по одному вводите яйця. Вимішуйте ложкою або в комбайні, поки тісто не стане гладким, глянцевим. Перекладіть злегка остигле тісто в кондитерський мішок з соплом середнього розміру. Видавіть на пергамент трубочку довжиною 12-13 см.
4
Надішліть деко на 15 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів. Потім зменшіть температуру до 190 градусів, злегка відкрийте дверцята і запікайте ще 20-25 хвилин до рум'яного золотистого кольору.
5
Для приготування крему збийте жовтки з цукром до світлого, пухнастого стану. Потім введіть просіяне борошно і крохмаль. Розмішуйте, поки маса не стане однорідною.
6
Доведіть до кипіння молоко. Половину тонкою цівкою введіть в яєчну суміш, постійно збиваючи її віночком. Потім поверніть отриману масу назад в каструлю до половини молока і варіть на середньому вогні. Не забувайте розмішувати крем, поки він не загусне. В кінці додайте масло і ваніль.
7
Остиглий крем перекладете в кондитерський мішок з малим соплом. Наповніть еклери кремом з обох сторін і занурте верх шоколадну глазур. Для цього розтопіть шоколад, додайте вершки і масло і добре перемішайте.

Схожі рецепти