Еклери (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам дуже хочеться, але ви не знаєте, як приготувати еклери, дотримуйтесь цього класичним рецептом. Як виявилося, він дуже простий, з ним впорається будь-яка господиня Підсолодіть життя своєї сім'ї!
Приготування тесту для еклерів має залишатися традиційним. Але ось начинку ви можете змінювати на свій смак. Я найбільше люблю цей класичний рецепт з заварним кремом. Він ніжний, помірно солодкий і трошки тягучий. Це дуже смачно!
- Вода - 0, 5 склянки (для тіста)
- Молоко - 0, 5 склянки (для тіста)
- Вершкове масло - 115 грам (для тіста)
- Цукор - 2 чайних ложки (для тіста)
- Борошно - 1 Склянка (для тіста)
- Яйця великі - 4 штуки (для тіста)
- Молоко - 2 склянки (в вершках)
- Цукор - 0, 5 склянки (в вершках)
- Жовтки - 5 штук (в вершках)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (в вершках)
- Кукурудзяний крохмаль - 4 Ст. Ложки (в вершках)
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка (в вершках)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (в вершках)
- Вершки - 50 мілілітрів (для глазурі)
- Темний шоколад - 100 грам (для глазурі)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (для глазурі)
1
Для приготування тіста з'єднайте в каструлі воду, молоко, олія, цукор і щіпку солі. Доведіть до кипіння, варите, поки масло не розтане.
2
Просійте борошно в каструлю і енергійно заважайте тісто віночком, а потім дерев'яною ложкою. Воно повинно відірватися від каструлі і перестати липнути до ложки.
3
Перекладіть тісто в миску і по одному вводите яйця. Вимішуйте ложкою або в комбайні, поки тісто не стане гладким, глянцевим. Перекладіть злегка остигле тісто в кондитерський мішок з соплом середнього розміру. Видавіть на пергамент трубочку довжиною 12-13 см.
4
Надішліть деко на 15 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів. Потім зменшіть температуру до 190 градусів, злегка відкрийте дверцята і запікайте ще 20-25 хвилин до рум'яного золотистого кольору.
5
Для приготування крему збийте жовтки з цукром до світлого, пухнастого стану. Потім введіть просіяне борошно і крохмаль. Розмішуйте, поки маса не стане однорідною.
6
Доведіть до кипіння молоко. Половину тонкою цівкою введіть в яєчну суміш, постійно збиваючи її віночком. Потім поверніть отриману масу назад в каструлю до половини молока і варіть на середньому вогні. Не забувайте розмішувати крем, поки він не загусне. В кінці додайте масло і ваніль.
7
Остиглий крем перекладете в кондитерський мішок з малим соплом. Наповніть еклери кремом з обох сторін і занурте верх шоколадну глазур. Для цього розтопіть шоколад, додайте вершки і масло і добре перемішайте.