Рецепт Еклери рецепт тесту фото

Еклери рецепт тесту
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Еклери
Кількість порцій: 5-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Еклери в домашніх умовах готуються дуже легко і швидко. Начинкою для них може стати будь-який крем (масляний, згущене молоко, безе, заварний і т.Д.). В даному рецепті використовується заварний крем.

Опис приготування:

Мінімум доступних інгредієнтів - і ви приготуєте приголомшливе ласощі до чаю. Такі еклери (рецепт тесту найпростіший! ) можна готувати з будь-якою начинкою. В даному рецепті це заварний крем з пакетиків, який готується дуже швидко. Для приготування еклерів обов'язково знадобиться кондитерський мішок.


  • Борошно - 1, 5 склянки(2 ст. L. В вершках)
  • Яйця - 6 штук(2 штуки в крем)
  • Вода - 1 склянок
  • Маргарин - 100 грам (або вершкове масло)
  • Молоко - 1 і 3/4 Склянки
  • Цукор - 1 склянок
  • Ванільний цукор - 1 За смаком
еклери рецепт тесту - фото крок 1
1. Налийте в каструлю воду, потім киньте в неї маргарин або вершкове масло, додайте дрібку солі і доведіть до кипіння. Періодично помішуйте, щоб маса не пригоріла.
еклери рецепт тесту - фото крок 2
2. Додайте борошно в окріп і швидко замішують тісто. У вас вийде заварне тісто. Потім знову поставте на вогонь і розтирайте до отримання гладкої маси. Холод тісто, додайте яйця і замісити однорідне тісто.
еклери рецепт тесту - фото крок 3
3. Тепер наповніть кондитерський мішок тестом і видавлюйте його на деко будь-якої форми. Класична форма еклера - довгі тістечка, але сьогодні експериментують і готують їх круглими.
еклери рецепт тесту - фото крок 4
4. Я брала заварний готовий крем (його потрібно тільки залити водою по інструкції), але ви можете наповнювати еклери улюбленим кремом.
еклери рецепт тесту - фото крок 5
5. Під час випікання еклери збільшуються вдвічі. Випікаються вони при температурі 200 градусів близько 20 хвилин. Після запікання дайте їм трохи охолонути, залишивши просто відкритої духовку.
еклери рецепт тесту - фото крок 6
6. Наповніть кремом за допомогою кондитерського мішка і присипте цукровою пудрою. Відправте їх в холодильник, якщо ви приготували масляний крем.

Схожі рецепти