Тістечка заварні (еклери)
(покроковий рецепт з фото)
Кожній господині варто мати перевірений рецепт швидкого приготування заварних тістечок, тому розповім вам, як приготувати тістечка заварні (еклери) з ніжним молочним кремом всього за 40 хвилин.
З заварного тесту, приготованого за цим рецептом, виходять відмінні повітряні тістечка, які можна наповнити кремом. Ви можете викласти тісто на деко за допомогою ложок або кондитерського мішка (як вам зручніше). Крем найкраще приготувати заварний, начините їм еклери за допомогою кондитерського мішка, попередньо зробивши невеликі дірочки в заготовках. Обов'язково приготуйте глазур або розтопіть шоколад, щоб прикрасити готовий тістечко.
- Борошно - 130 грам(+2 ст. Ложки з гіркою в крем)
- Вода - 200 грам
- Вершкове масло - 325 грам(125г в тісто, 100г в крем, 100г в глазур)
- Яйце - 4 штуки
- Молоко - 400 мілілітрів(+4 ст. Ложки в глазур)
- Цукор - 180 грам(+6 ст. Ложок в глазур)
- Сіль - 1 щіпка
- Какао - 4 Ст. Ложки
1. Приготуйте тісто: воду змішайте з вершковим маслом і сіллю, доведіть до кипіння. Відразу додайте склянку борошна і, постійно помішуючи, проваріть ще 1-2 хвилини.
2. Маса повинна вийти однорідною. Дайте тесту злегка охолонути і додайте по одному яйця, кожен раз добре перемішуючи. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього невеликі кульки тіста на невеликій відстані один від одного.
3. Випікайте тістечка в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин, після чого зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте тістечка ще 10 хвилин. Дайте заготівлях охолонути.
4. Приготуйте крем: цукор, борошно, молоко перемішайте і варіть на невеликому вогні до загусання. Дайте крему злегка охолонути і додайте вершкове масло, добре розмішайте і остудіть крем.
5. Приготуйте глазур: змішайте цукор, какао, вершкове масло і молоко, поставте на вогонь і дайте цукру розчинитися. Злегка остудіть глазур.
6. За допомогою кондитерського мішка начините заготовки кремом і полийте глазур'ю. Смачного!