Заварні тістечка з молочним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Навряд чи знайдеться людина, якому не сподобається заварний крем - молочний аромат, ніжна текстура і солодкий післясмак. Тому розповім, як приготувати заварні тістечка з молочним кремом.
Заварні тістечка дуже небезпечні тим, що їх можна з'їсти відразу цілий деко - настільки вони смачні і повітряні! Звичайно ж, за класичним рецептом ідеальним для заварних тістечок є молочний заварний крем - саме він добре просочує тістечка і не дає їм зачерствіти. За бажанням додайте ванільну, м'ятну або інші есенції в крем, щоб зробити його більш ароматним і насиченим за смаком.
- Молоко - 150 мілілітрів(+ 300 мл в крем)
- Олія - 50 грам
- Яйце - 2 штуки(+ 3 штуки в крем)
- Борошно - 60 грам(+ 1 ст. Ложка в крем)
- Цукор - 75 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Молоко з вершковим маслом вилийте в каструлю з товстим дном і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і злегка остудіть. Додайте просіяне борошно і добре розмішайте - тісто має зібратися в кого.
2. Злегка остудіть масу. Яйця збовтайте вилкою в окремій мисочці. Поступово додайте яєчну масу до тесту, кожен раз добре перемішуючи його.
3. Готове тісто перекладіть в кондитерський мішок і відсадити на деко невеликі тістечка. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин.
4. Проробіть отвір в кожній кульці відразу після випічки, щоб вийшов пар. Для крему молоко з ваніліном доведіть до кипіння. В окремій мисці змішайте яйця з цукром міксером.
5. Додайте столову ложку борошна і крохмаль. Поступово додайте в яєчну масу гаряче молоко. Перелийте суміш назад в каструлю, доведіть до кипіння і кип'ятіть на невеликому вогні 1 хвилину.
6. Готовий крем накрийте плівкою і повністю остудіть. Начините заварні тістечка холодним кремом за допомогою кондитерського мішка. Смачного!