Бісквітний рулет з вершково-молочним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітний рулет з вершково-молочним кремом відмінно підійде в якості частування до чаювання, адже він просто тане в роті! Вершково-молочний крем в поєднанні з бісквітом не залишать вас байдужим.
Вершково-молочний крем відмінно підходить для бісквітів, але це зовсім не означає, що його можна використовувати тільки в якості прошарку тортів. У цьому рецепті масляний крем в рулеті не тільки робить його смачніше, але і допомагає тримати форму, адже крем на масляній основі відмінно застигає. Ви можете додати трохи горіхів або лимонної цедри в готовий крем, щоб зробити його більш цікавим на смак. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати бісквітний рулет з вершково-молочним кремом.
- Біла пшеничне борошно - 145 грам(120г в тісто, 25г в крем)
- Цукор - 225 грам(100г в тісто, 125г в крем)
- Вершкове масло кімнатної температури - 175 грам(50г в тісто, 125г в крем)
- Яйце - 4 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 70 мілілітрів
1. Приготуйте бісквіт: міксером збийте яйця. Не перестаючи збивати, додайте порціями цукор і збийте до густої білої піни. Додайте вершкове масло кімнатної температури.
2. Додайте сметану і збийте до однорідності. Просійте борошно і розпушувач і перемішайте тісто лопаткою. Змастіть деко вершковим маслом і застеліть пергаментом.
3. Рівномірно вилийте тісто на деко і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 12-15 хвилин. Приготуйте крем: міксером збийте масло кімнатної температури з цукром або цукровою пудрою. За бажанням додайте подрібнені горіхи.
4. Коли суміш стане однорідною, додайте борошно. Тонкою цівкою додайте молоко кімнатної температури. На найвищій швидкості міксера збийте крем до пишного білого стану.
5. Готовий бісквіт злегка остудіть і відріжте краю. Перекладіть бісквіт на рушник і разом з рушником скрутіть в рулет. Залиште на 20 хвилин.
6. Розгорніть рулет, рясно змастіть його кремом і знову скрутіть в рулет. Викладіть на плоске блюдо і прикрасьте кремом, крихтою з тіста і горіхами. Надішліть рулет на 2 години в холодильник. Смачного!