Картопля під молочним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 40 хв.
Рецептів страв з картоплею стільки, що можна кілька років поспіль готувати лише їх. Це найбільш ходовий гарнір. Розповім ще один варіант, як приготувати картоплю під молочним соусом.
Опис приготування:
Ще одна варіація на тему картоплі. Хороша альтернатива пюре, відварного або запеченого картоплі. Блюдо добре поєднується з м'ясом, рибою і різними салатами. Готується картопля під молочним соусом дуже просто, а результат вас приємно порадує. Продукти недорогі, їх можна купити в будь-якому магазині.
- Картопля - 250 грам
- Вершкове масло - 15 грам
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Картоплю мою, перекладаю її в миску і заливаю водою. Відправляю на вогонь і варю до повної готовності.
2. Зливаю воду з готового картоплі, остуджують його і очищаю від шкірки.
3. Відвареної овоч нарізаю шматочками близько 2-х сантиметрів, складаю все в каструлю і заливаю картоплю гарячим молоком, за смаком додаю сіль і доводжу до кипіння.
4. У мисці змішую олію з пшеничним борошном, порційно відправляю масло в киплячий картопля, безперервно помішують.
5. Після закипання вимикаю вогонь і прибираю каструлю з плити.
6. Подаю картоплю під молочним соусом гарячої з дрібно рубаною зеленню і відварною куркою.