Картопля під молочним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів страв з картоплею стільки, що можна кілька років поспіль готувати лише їх. Це найбільш ходовий гарнір. Розповім ще один варіант, як приготувати картоплю під молочним соусом.
Ще одна варіація на тему картоплі. Хороша альтернатива пюре, відварного або запеченого картоплі. Блюдо добре поєднується з м'ясом, рибою і різними салатами. Готується картопля під молочним соусом дуже просто, а результат вас приємно порадує. Продукти недорогі, їх можна купити в будь-якому магазині.
- Картопля - 250 грам
- Вершкове масло - 15 грам
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Картоплю мою, перекладаю її в миску і заливаю водою. Відправляю на вогонь і варю до повної готовності.
2. Зливаю воду з готового картоплі, остуджують його і очищаю від шкірки.
3. Відвареної овоч нарізаю шматочками близько 2-х сантиметрів, складаю все в каструлю і заливаю картоплю гарячим молоком, за смаком додаю сіль і доводжу до кипіння.
4. У мисці змішую олію з пшеничним борошном, порційно відправляю масло в киплячий картопля, безперервно помішують.
5. Після закипання вимикаю вогонь і прибираю каструлю з плити.
6. Подаю картоплю під молочним соусом гарячої з дрібно рубаною зеленню і відварною куркою.