Яйця, запечені під молочним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний варіант для ситного сніданку з яєць із зеленню і сиром в молочному соусі
Спочатку готуємо молочний соус. Пасеруємо борошно на маслі до появи запаху горіха. Злегка охолоджуємо, розводимо теплим Молоком до однорідної консистенції, солимо. Проварюємо всю суміш хвилин 5-7 на маленькому вогні.
Беремо хліб. Знімаємо з нього скоринки, нарізаємо м'якоть шматочками 4 з 6 см і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Можна просто підсушити хліб в тостері.
Яйця варимо «в мішечок» (яйце пашот) без шкаралупи. Для цього в воду додаємо сіль і оцет, доводимо до кипіння і, трохи розкрутивши воду, щоб утворилася воронка, вливаємо яйця. Варимо 3-3, 5 хвилин. Вони вийдуть трохи приплющеними з бахромою на краях. Некрасиві краю обрізаємо.
Натираємо твердий сир на тертці. Ставимо духовку розігріватися до 230 градусів.
На сковороду укладаємо готові шматочки хліба, на них варене яйце і заливаємо молочним соусом. Посипаємо тертим сиром і зеленню і запікаємо в духовці 10-12 хвилин до утворення скоринки.
Готову страву зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом і подаємо на стіл гарячим.
Смачного!
- Яйце - 8 штук
- Хліб пшеничний - 80 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Оцет - 50 грам
- Сіль - 3 щіпки
- Молоко - 400 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 40 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Зелень - - За смаком
Беремо хліб. Знімаємо з нього скоринки, нарізаємо м'якоть шматочками 4 з 6 см і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Можна просто підсушити хліб в тостері.
Яйця варимо «в мішечок» (яйце пашот) без шкаралупи. Для цього в воду додаємо сіль і оцет, доводимо до кипіння і, трохи розкрутивши воду, щоб утворилася воронка, вливаємо яйця. Варимо 3-3, 5 хвилин. Вони вийдуть трохи приплющеними з бахромою на краях. Некрасиві краю обрізаємо.
Натираємо твердий сир на тертці. Ставимо духовку розігріватися до 230 градусів.
На сковороду укладаємо готові шматочки хліба, на них варене яйце і заливаємо молочним соусом. Посипаємо тертим сиром і зеленню і запікаємо в духовці 10-12 хвилин до утворення скоринки.
Готову страву зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом і подаємо на стіл гарячим.
Смачного!