Рецепт Яйця, запечені під молочним соусом фото

Яйця, запечені під молочним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця
На сніданок , Ситний сніданок
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Прекрасний варіант для ситного сніданку з яєць із зеленню і сиром в молочному соусі

Опис приготування:

Спочатку готуємо молочний соус. Пасеруємо борошно на маслі до появи запаху горіха. Злегка охолоджуємо, розводимо теплим Молоком до однорідної консистенції, солимо. Проварюємо всю суміш хвилин 5-7 на маленькому вогні.

Беремо хліб. Знімаємо з нього скоринки, нарізаємо м'якоть шматочками 4 з 6 см і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Можна просто підсушити хліб в тостері.

Яйця варимо «в мішечок» (яйце пашот) без шкаралупи. Для цього в воду додаємо сіль і оцет, доводимо до кипіння і, трохи розкрутивши воду, щоб утворилася воронка, вливаємо яйця. Варимо 3-3, 5 хвилин. Вони вийдуть трохи приплющеними з бахромою на краях. Некрасиві краю обрізаємо.

Натираємо твердий сир на тертці. Ставимо духовку розігріватися до 230 градусів.

На сковороду укладаємо готові шматочки хліба, на них варене яйце і заливаємо молочним соусом. Посипаємо тертим сиром і зеленню і запікаємо в духовці 10-12 хвилин до утворення скоринки.

Готову страву зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом і подаємо на стіл гарячим.

Смачного!


  • Яйце - 8 штук
  • Хліб пшеничний - 80 грам
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Оцет - 50 грам
  • Сіль - 3 щіпки
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 40 грам
  • Сир твердий - 50 грам
  • Зелень - - За смаком
Спочатку готуємо молочний соус. Пасеруємо борошно на маслі до появи запаху горіха. Злегка охолоджуємо, розводимо теплим Молоком до однорідної консистенції, солимо. Проварюємо всю суміш хвилин 5-7 на маленькому вогні.

Беремо хліб. Знімаємо з нього скоринки, нарізаємо м'якоть шматочками 4 з 6 см і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Можна просто підсушити хліб в тостері.

Яйця варимо «в мішечок» (яйце пашот) без шкаралупи. Для цього в воду додаємо сіль і оцет, доводимо до кипіння і, трохи розкрутивши воду, щоб утворилася воронка, вливаємо яйця. Варимо 3-3, 5 хвилин. Вони вийдуть трохи приплющеними з бахромою на краях. Некрасиві краю обрізаємо.

Натираємо твердий сир на тертці. Ставимо духовку розігріватися до 230 градусів.

На сковороду укладаємо готові шматочки хліба, на них варене яйце і заливаємо молочним соусом. Посипаємо тертим сиром і зеленню і запікаємо в духовці 10-12 хвилин до утворення скоринки.

Готову страву зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом і подаємо на стіл гарячим.

Смачного!

Схожі рецепти