Заварні тістечка з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Такі заварні тістечка порадують всіх. Їх роблять з ванільним, шоколадним кремом, зі згущеним молоком або збитими вершками. Розповім про рецепт, як приготувати заварні тістечка з заварним кремом.
Процес приготування зажадає від вас часу і терпіння. Замість ванільного заварного крему я роблю шоколадний. Прикрашаю заварні тістечка шоколадною глазур'ю. Приготуйте такі на свято або просто так. Начините тістечка тільки після охолодження, а крем можна приготувати заздалегідь.
- Молоко - 1220 мілілітрів(220 мл для тесту, 1000 мл для крему)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 233 грам(8 г для тесту, 250 г для крему)
- Вершкове масло - 180 грам
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Яйця - 7 штук
- Курячі жовтки - 4 штуки
- Заголовок для палітурки - 80 грам
- Шоколад - 530 грам(250 г для крему, 280 г для глазурі)
- Какао - 50 грам
- Вершки - 1 Склянка
1. Для тіста: в каструлю налийте молоко, додайте вершкове масло, цукор, сіль і відправте все на вогонь.
2. Доведіть суміш до кипіння, потім всипте пшеничне борошно, енергійно перемішайте і заколоти тісто. Готуйте тісто до 76 градусів за Цельсієм.
3. Коли тісто вже відходить від сторін і не липне, знімайте каструлю з вогню.
4. Перекладіть тісто в чашу міксера і остудіть його до 60 градусів. Введіть по одному курячі яйця і гарненько перемішайте після кожного.
5. В результаті виходить м'яке тісто, залишається слід від пальця.
6. Перекладіть тісто в кондитерський мішок і відкладіть в сторону.
7. Отсадіте заварні тістечка на деко на невеликій відстані один від одного.
8. Змочіть ложку в воді і акуратно з її допомогою загорніть краю тістечок.
9. Надішліть тістечка в розігрітий до 170 градусів духовку і випікайте півгодини. Зробіть по 2 проколу в нижній частині кожного тістечка, потім скористайтеся ними для того, щоб начинити їх.
10. Для крему: в чашу міксера вбийте курячі жовтки, до них додайте 125 грам цукрового піску.
11. Збивайте жовтки і вводите кукурудзяну муку, перемішайте.
12. Розділіть молоко між двома каструлями, потім відправте обидві на вогонь і доведіть до кипіння. В одну додайте чорний шоколад, а в іншу - цукор, що залишився.
13. Продовжуйте збивати курячі жовтки і влийте тонкою цівкою молоко з цукром, потім влийте молоко з розтопленим шоколадом, додайте какао.
14. Перелийте суміш в каструлю і відправте все на середній вогонь, постійно збивайте віночком.
15. Варіть суміш до утворення густої шоколадної маси.
16. Щоб позбутися від грудочок, перетріть шоколадний заварний крем через сито.
17. Зніміть крем з вогню і накрийте його харчовою плівкою, щоб крем не обвітрилася.
18. Готовий крем викладіть в кондитерський мішок і з допомогою отворів, що зробили раніше, начините їм тістечка.
19. У сотейник влийте жирні вершки і відправте їх на вогонь, додайте шоколад і розмішайте.
20. Отриманою глазур'ю змастіть заварні тістечка і залиште їх до застигання.